Järelvaadatav: üliraskest seisust välja tulnud Kontaveit marssis Wimbledonis edasi (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Anett Kontaveit jõudis Wimbledoni tenniseturniiril kolmandasse ringi, alistades ameeriklanna Jennifer Bradyga 6:2, 7:6(4). Seejuures jäi eestlanna teises setis 1:4 taha, kuid seejärel sai eestlanna hoo sisse ning ta võitis neli geimi järjest. Seisul 5:5 päästis eestlanna suisa neli murdepalli ning kiire lõppmänguga lõppenud sett lõppes Kontaveidi võiduga.

Poolteist tundi kestnud kohtumises servis Kontaveit viis ässa ning tegi kolm topeltviga Brady kahe ässa ja nelja topeltvea vastu. Eestlanna tegi mängu jooksul 28 lihtviga, Brady aga 23. Samas äralööke kogunes eestlannal koguni 43 ja Bradyl kõigest 19.

ENNE MÄNGU:

Maailma edetabelis 74. kohal olev Brady alistas avaringis 6:2, 6:7 (4), 6:2 ukrainlanna Kateryna Kozlova. 23-aastane ameeriklanna ja Kontaveit pole varem kordagi kohtunud.

Mullu oktoobris kerkis Brady elu parimale kohale, olles korraks tabelis 60. real. Parimad slämmiturniirid tegi ta mullu Austraalias ja USAs, jõudes mõlemal puhul neljandasse ringi. Eelmise aasta Wimbledoni turniiril piirdus ta teise ringiga, tunnistades seal Dominika Cibulkova paremust. Ameeriklanna kogu senine karjäär on kulgenud tema kaasmaalastest eakaaslaste kõrval suuremate sähvatusteta.

Tänavust muruhooaega alustas Brady Manchesteri turniiril, kuid kaotas seal avaringis venelannale Vitalja Djatšenkole. Birminghami turniiri kvalifikatsioonis alistas ta esmalt Kontaveidi tänase vastase Denisa Allertova ning seejärel ka Kristie Ahni ja Eugenie Bouchardi, kuid kaotas siis põhiturniiri avaringis maailma 24. reketile Barbora Strycovale. Wimbledoni eel tegi ta kaasa veel Southsea ITF-turniiril, kus jäi poolfinaalis alla edetabeli 144. numbrile Katie Boulterile.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles