Autoralli MM-sari saab uuel hooajal juurde kaks uut etappi

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia 2010 aastal Jaapani MM-rallil. Ogier võttis Jaapanis oma elu teise MM-etapivõidu.
Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia 2010 aastal Jaapani MM-rallil. Ogier võttis Jaapanis oma elu teise MM-etapivõidu. Foto: Shuji Kajiyama / AP

Tänaseks on selgunud, et autoralli MM-sari plaanib järgmisel hooajal lülitada kalendrisse juurde kaks uut etappi, mis tähendab seda, et üks etapp Euroopast on kadumas.

Oli teada, et uue etapina on sarja pürgimas Tšiili ralli. Tšiili MM-ralli peaproov oli aprillis, kui peeti kandidaatralli, mis pakkus MM-sarja promootoritele suurt rahulolu ning nad on valmis lisama antud etapi kalendrisse uueks hooajaks juurde.

Nüüd on tulnud väiteid, nagu oleks Jaapani ralli lisatud autoralli MM-sarja esialgsesse kalendrisse, FIA ametlik kalender avaldatakse sügisel. Kuigi MM-sarja promootor on varasemalt teada andnud, et MM-sarja etappide arv kasvab uuel hooajal 13lt etapilt 14 peale, siis peab kahe etapi lisandumiselt üks Euroopa etapp kaduma.

Autosport.com'i andmetel on tõenäoliselt kaduvaks etapiks Korsikal sõidetav asfaldiralli. Üritus on pealtvaatajate seas küllaltki ebapopulaarne ja lisaks sellele on logistiliselt keeruline ning rahaliselt kallis viia läbi etappi Korsika saarel.

Kui antud väide tõeks osutub, tähendab see seda, et MM-sari lisab kolme aasta jooksul kalendrisse neli uut etappi. Türgi ralli lisati kalendrisse selleks aastaks ning 2020 on lisandumas ka Safari Ralli.

Selles valguses on ka Rally Estonial tõenäosus saada oma võimalus aastal 2021, mil Urmo Aava oma meeskonnaga MM-etappi korraldada soovib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles