Anett Kontaveit: hooaja esimene võit murul ja uue treeneriga

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta eest jõudis Anett Kontaveit Wimbledonis 1/8-finaali, kus kaotas dramaatiliselt Caroline Wozniackile. FOTO: Toby Melville/Reuters/Scanpix
Aasta eest jõudis Anett Kontaveit Wimbledonis 1/8-finaali, kus kaotas dramaatiliselt Caroline Wozniackile. FOTO: Toby Melville/Reuters/Scanpix Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Kui Anett Kontaveidi valmistumine Wimbledoni turniiriks tekitas küsimusi – ja veidi isegi muret –, siis avamäng Londoni tennisepühamus hajutas need kindlalt. Eesti esireket alistas tšehhitari Denisa Allertova 58 minutiga 6:2, 6:2 ning on sel aastal kõigil suure slämmi võistlustel suutnud esimese takistuse ületada – nii Austraalias kui Prantsusmaal jõudis ta välja neljanda ringini.

Sel suvel kaks senist ainsat muruväljakul peetud kohtumist s’Hertogenboschis ja Mallorcal kaotanud ja kuu aja eest treenerit vahetanud Kontaveit ei jäänud eile maailma 98. numbri vastu kordagi kaotusseisu. Esimeses setis asus ta juhtima kiirelt 3:0 ja teises 4:1 ning ehkki lubas seejärel kummalgi korral Allertoval ühe oma servigeimi tagasi murda, ei tekkinud Kontaveidi üleolekus hetkekski kahtlust.

Lõpuks sai otsustavaks kindlus võtmehetkedel: mõlemal mängijal oli üheksa murdepalli, kuid Kontaveit suutis neist ära kasutada kuus ja Allertova vaid kaks. Eestlanna oli ka märksa teravam – pallinguässasid lõi ta viis Allertova ühe vastu, nn äralöökide arvestuses võimutses 19:7.

Paari aasta eest karjääri tipphetkil WTA edetabelis 55. kohal asunud ning Angelique Kerberi ja Ana Ivanovici sugustest staaridest jagu saanud Allertova sähvatas ka tänavusel esimesel suurturniiril Melbourne’is, rühkides sarnaselt Kontaveidiga 16 parema hulka. Wimbledonis oli ta kolmel eelmisel korral pääsenud teise ringi.

Kontaveidi järgmine vastane on 23-aastane ameeriklanna Jennifer Brady. Tõenäoliselt peetakse duell homme. WTA pingerivis asetseb Brady 74. positsioonil. Kui Allertovaga oli Kontaveit varem ühe mängu pidanud (ja kaotanud), siis Brady on uus tuttav. Temagi slämmiturniiride lagitulemus küündib neljanda ringini (mullu Austraalias ja USAs), kuid üldiselt on tema karjäär kulgenud suuremate sähvatusteta.

Eesti teise reketi Kaia Kanepi aasta kolmas suurturniir lõppes aga kiiresti, kui ta kaotas 21-aastasele ja maailma edetabelis 102. kohal asuvale Sara Torribes Sormole 6:7 (5:7), 1:6. Seejuures oli Kanepi avasetis 2:5 ja 0:40 taga, rabeles plindrist välja, kuid oskas kiires lõppmängus omakorda 5:2 eduseisu maha mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles