Postimehe videolugu: Putin proovib jalgpalli MMi varjus venelastel naha üle kõrvade tõmmata (26)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa jalgpallikoondise võit Hispaania üle jalgpalli MMi kaheksandikfinaalis vallandas Moskvas ja Venemaal tohutu peo, sest tulemus oli, vaata kust otsast tahad, ootamatu. President Vladimir Putin kohtumist Lužniki staadionil aga ei jälginud.

Kas põhjus oli hõivatus muude tegemistega või soovimatus end potentsiaalses kaotusmängus näole anda või midagi kolmandat? Keeruline, tegelikult võimatu öelda. Aga see, et Putini populaarsus sai vaatamata jalgpalli MMile tagasilöögi, on fakt.

Nimelt otsustas Venemaa valitsus tõsta riiklikku pensioniiga. Otsus võeti vastu MMi avapäeval, kui Venemaa alistas Saudi-Araabia meeskonna 5:0. Vaatamata jalgpallitulemuse pakutud ideaalsele maskeeringule ei jäänud uudis venelastel märkamata ning heakskiit Putinile langes ühe uuringu andmetel suisa 14 protsenti.

Kas jalgpalli MM suudab summutada protestiaktsioonidel ilmnenud pahameele. Arvamusi on erinevaid. Moskvalanna Natalja arvab, et ei suuda. «Jalgpalli MM ei mõjuta pensionireformi ega negatiivset suhtumist sellesse, sest võistlus saab peagi läbi, aga meie peame neis tingimustes, selles reaalsuses ja sellel Venemaal edasi elama,» sõnas ta uudisteagentuurile AP antud intervjuus.

Teemast pikemalt Postimehe videoloos.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles