Kontaveit teeb suure slämmi turniiri debüüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Peeter Langovits

Siiani on Anett Kontaveit suure slämmi tenniseturniiridest osa saanud vaid teleri vahendusel, ent nüüd astub kahel viimasel aastal Eesti meistriks tulnud piiga ka ise võistlustulle, osaledes Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste noorteturniiril.


15-aastane Kontaveit lendas eile koos oma treeneri Märten Tamlaga Pariisi, täna loositakse juunioride turniiritabel ning mängudega tehakse algust homme.

Sel hooajal on Kontaveit osalenud viiel noorteturniiril, teeninud ühe võidu ja jõudnud kahel korral finaali.  

«Üritame seda võtta nagu tavalist võistlust, me ei taha seda väga suureks ajada,» selgitas Tamla, lisades, et ei soovi hoolealusele liigseid pingeid peale panna. «Tennises on neid turniire ju nii palju, ees on veel näiteks Wimbledoni ja US Openi noorte­turniir, Euroopa meistrivõistlused.»

Tänavu Föderatsiooni karikasarjas Eesti naiskonnas debüüdi teinud ning talvel karjääri esimese täiskasvanute ITF-turniiri võitnud Kontaveit paikneb omaealiste maailma edetabelis 26. kohal.

Tamla ei tahtnud aga enne võistluse algust ennustama hakata, kuidas Kontaveitil Pariisis minna võiks. «Me ei hakka mingeid suuri sihte seadma,» sõnas ta. «Peamine eesmärk oli üldse sellel aastal siia mängima pääseda, see on täidetud, nüüd vaatame, kuidas läheb.»

«Anett on terve olnud, mingeid vigastusi pole, vorm on hea,» lisas Tamla.

Täiskasvanute seas oli eile aga taas mitu üllatust. Esmalt langes konkurentsist mullune finalist Samantha Stosur (WTA 6.), kes pidi tunnistama argentiinlanna Gisela Dulko (WTA 51.) 6:4, 1:6, 6:3 paremust. Reketid pidi kokku pakkima ka karjääri esimest suure slämmi turniirivõitu jahtinud maa­ilma esireket Carolien Wozniacki, kes jäi kindlalt 1:6, 3:6 alla Daniela Hantuchovale (WTA 29.).

2009. aasta võitja Roger Federer (ATP 3.) sai kindlalt 6:1, 6:4, 6:3 jagu serblasest Janko Tipsarevicist (ATP 32.), tänavu liivaväljakul head mängu näidanud David Ferrer (ATP 7.) oli 6:1, 6:1, 6:3 parem ukrainlasest Sergei Stahovskist (ATP 36.).

Kaia Kanepi ja rootslanna Sofia Arvidsson kaotasid paarismängus neljandana asetatud ameeriklannadele Liezel Huberile ja Lisa Raymondile 2:6, 5:7, segapaarismängus jäid Kanepi ja rootslane Robert Lindstedt 3:6, 2:6 alla esimese paigutusega Sloveenia-Serbia duole Katarina Srebotnik – Nenad Zimonjic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles