Mulgi rattaralli kutsub juuni esimesel pühapäeval

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattaralli.
Rattaralli. Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Eelmise suve lõpul Viljandi ümbruse asfaltteedel peetud esimene Mulgi rattaralli on sel aastal kolinud suve algusesse: selle start antakse juba 5. juunil.


Tõtt-öelda on selle sõidu puhul uut rohkemgi: mullu starditi Unistari autokeskuse juurest, aga tänavu on stardi- ja finišipaik linna teises servas, Pargi tänaval Silberauto suurel platsil.

Kui mullu keerles pool 83-kilomeetrise sõidu trassist Viljandist Tartu poole, siis tänavu teevad ratturid ringi, mis viib neid ka Karksi-Nuia ja Abja-Paluojale. «Sel aastal väärib sõit kindlasti rohkem Mulgi rattaralli nime, sest tee läbib kolme siinset kihelkonda ja Mulgimaa pealinna Abja-Paluoja,» rääkis Viljandi rattaklubi president ja rattaralli peakorraldaja Veiko Šmidt. «Tee äärde jäävad kolm Mulgi mehe ja üks Mulgi naise kuju.»

Enam-vähem samaks on jäänud sõidu pikkus. Põhisõidu distantsiks on korraldajad arvutanud 90 kilomeetrit ning lühema maa pikkus on nagu mullugi 38 kilomeetrit. See, et sõidetakse asfaldil, ei tähenda, nagu peaks starti tulema kindlasti maanteerattaga. «Mingeid piiranguid pole ja asfaldil on mugav sõita ka maastikurattaga,» lausus Šmidt.

Kui pikk distants on mõeldud eeskätt rattasõitu treeninud inimestele, siis lühikese arvavad korraldajad olevat jõukohase kõigile, kes osalevad pühapäevastel rattamatkadel. «Rattamatkad on maratoni lühikesest maast tihti pikemadki,» rehkendas Šmidt.

Võistluspäev algab kell 12, kui võistlejad stardivad pikale distantsile. Seejärel lastakse võistelda lastel. Nagu Viljandis tavaks, saavad nemad võistelda tasuta. Kell 13.30 lähetatakse teele lühemal sõidul osalejad.

Rattarallile saab end kirja panna internetis aadressil www.sportinfo.eevõi Viljandi rattakaupluses KlubiSport.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles