Olümpiavõitja kaevati isaduse tuvastamiseks hauast üles

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naim Suleymanoglu
Naim Suleymanoglu Foto: DIMITRI MESSINIS / AFP

Kolmekordne olümpiavõitja, Tasku-Herakleseks kutsutud tõstja Naim Süleymanoğlu kaevati hauast üles, sest jaapanlanna Sekai Mori väidab, et oli sportlase tütar, vahendab Inside the Games.

Pisikese kasvu tõttu «Tasku-Heraklese» hüüdnime kandnud Süleymanoğlu kogus üle maailma tuntust 1988. aasta Souli olümpial, kui ta tõstis kuni 60-kiloste meeste seas võisteldes rohkem pea kohale (kogusumma 342,5 kg) kui järgmise kaalukategooria (-67,5 kg) kuldmedalist (340 kg). Kokku võitis Süleymanoğlu karjääri jooksul viis maailmameistritiitlit ja kolm olümpiakulda. Ühtlasi on ta ainus tõstja olümpiaajaloos, kes võitnud kulla kolmel erineval olümpial.

Paraku suri Süleymanoğlu 50-aastasena 2017. aasta oktoobris ning Mori, kes väitis, et tõstja on ta isa, peab isadust tuvastama hakkama hauakaevamise abil. Mori sõnul kohtusid Süleymanoğlu ja tema ema Kyoko Moriga Souli olümpial ning Mori on nende armastuse vili. Naine nõudis advokaadi kaudu isadustesti ning kohus otsustas, et Süleymanoğlu tuleb DNA testi saamise nimel Edirnekapı kalmistu hauast üles kaevata.

Kuigi Süleymanoğlu tütred Esin ja Sezin olid selle vastu, ei suutnud nad siiski kohtuotsusele vastu hakata. «Me ei taha, et tema haud üles kaevatakse. Kui ta oleks tõesti tema isa, oleks ta juba elusana ning tervena varem DNA testid teinud,» teatasid nad advokaat Aziz Demirile saadetud kirjas.

Demir läks ka kalmistule hauakaevamist jälgima ning tema sõnul oli see Süleymanoğlu väärikuse rüvetamine. «See on väga kurb!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles