Suri Lahti MMi dopinguskandaali keskmes olnud soomlane (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Petäjä.
Paavo Petäjä. Foto: twitter

Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) avaldas järelhüüde Soome suusaliidu endisele juhile Paavo Petäjäle, kes suri 81-aastaselt.

Petäjä tegutses juba 1980. aasta taliolümpiamängudel Sarajevos FISi delegaadina. Soome suusaliitu juhtis ta aastatel 2000-2002 ning tema ametisoleku ajal korraldati Lahtis maailmameistrivõistlused. Kodune MM sai aga sünge pöörde, kui lahvatas suur dopinguskandaal, mille järel sai võistluskeelu kuus Soome sportlast.

Pärast pensionile jäämist nimetati Petäjä alaliidu aupresidendiks. Spordiväliselt oli ta aastatel 1972-1984 oma kodulinna Haapajärvi linnapea. «Paavo pidi alaliidu juhiks oldud aja jooksul kogema Soome talialade haripunkti ja madalseisu. Jääme teda mäletama kui kanget juhti ja tunneme tema perekonnale kaasa,» ütles suusaliidu praegune juht Markku Haapasalmi. FIS avaldas samuti Petäjä lähedastele kaastunnet.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles