FIFAle esitati läbinisti absurdne nõudmine (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radamel Falcao ja John Stones
Radamel Falcao ja John Stones Foto: Antonio Calanni / AP

Kuigi penaltiseerias Kolumbiast jagu saanud Inglismaa jalgpallikoondis mängib MMil juba laupäeval veerandfinaalis Rootsiga, nõuavad pettunud kolumblased tulemuse üle ja nõuavad kaheksandikfinaali uuesti pidamist.

Nimelt protesteerivad Kolumbia fännid Inglismaa kasuks antud penalti vastu, samuti pidanuks nende meelest lugema Carlos Bacca löödud värav. Kordusmängu taotlemiseks seati internetis üles petitsioon, kuhu on oma allkirja andnud üle 200 000 inimese.

Sisuliselt on petitsioon muidugi läbinisti absurdne. Esiteks sätestavad jalgpallireeglid üheselt, et kohtuniku otsused on lõplikud. Samuti oli Inglismaa kasuks määratud penalti parimal juhul vaieldav ning Bacca lõi värava pärast kohtuniku vilet olukorras, kus Inglismaa kaitsjad olid vile tõttu mängimise lõpetanud.

Samuti ütleb teine vaatenurk, et patune pool oli hoopis Kolumbia. Inglismaa kaitsja John Stones rääkis pressikonverentsil, et nii jõhkra meeskonna vastu ta varem mänginud polegi.

«Kolumbia on üks räpasemaid meeskondi. Meie jaoks oligi kõige parem nad jalgpallimurul alistada - see teeb neile kõige enam haiget,» kõmmutas Stones halastamatult. «Nemad on juba lennukis tagasiteel ja meie kohtume Rootsiga. Meeskonnaga, kes oskab mängida.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles