Suurüllatuse sepistanud Van Uytvanck: Kontaveit on suurepärane (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Van Uytvanck
Van Uytvanck Foto: Ben Curtis / AP

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 27.) kohtub Wimbledoni tenniseturniiri kolmandas ringis belglanna Alison van Uytvanckiga (WTA 47.), kes lülitas konkurentsist välja tiitlikaitsja Garbiñe Muguruza (WTA 3.).

24-aastane Van Uytvanck kaotas Muguruzale avaseti 5:7, võitis teise 6:2 ning kolmanda 6:1. «Ta on nii agressiivne mängija. Kui oleksin tal enda mängu lubanud mängida, oleksin kaotanud. Mul oli nii teiseks kui ka kolmandaks setis plaan olemas ning see ilmselgelt töötas,» ütles Van Uytvanck.

Belglanna mängib Wimbledonis viiendat korda, kuid pole varem teisest ringist kaugemale jõudnud. «Muidugi olin närvis, kui tulin väljakule. Sa tahad alati esimest geimi võita. Aga pärast seda läks enesetunne juba paremaks,» avaldas  Van Uytvanck.

«Olen viimastel päevadel hästi mänginud ning olin seetõttu ka enesekindel. Olin otsustavates settides mentaalselt kohal. Olin tsoonis ja suutsin igat palli lüüa,» jätkas Van Uytvanck, kes lõi matši jooksul 29 äralööki, kuid tegi 22 lihtviga.

«Tennises on võimalik heal päeval kõiki võita. Kuid tippmängijate keskmine tase on jätkuvalt parem. Üks asi on väljakul olla ka autsaider. Meil ei ole mitte midagi kaotada,» jätkas ta.

Oma järgmise vastase Kontaveidi kohta ütles belglanna: «Ta on suurepärane mängija. Ka tema mängib väga agressiivselt. Olen samas olukorras nagu täna. Pean olema agressiivne ning mängima mitmekülgset tennist. Mängisin temaga juunioride eas, kuid ma ei mäleta sellest suurt midagi.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles