Blogi ja galerii: väravavahi jäme viga ja liidri puudumine saatsid Uruguay MMilt koju (9)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistluste esimeses veerandfinaalis sai Prantsusmaa 2:0 jagu Uruguayst. Skoori avas avapoolaja lõpus keskkaitsja Raphaël Varane ning lõppskoori vormistas Uruguay väravavahi Fernando Muslera jämeda vea järel kauglöögist 61. minutil Antoine Griezmann. 

Tempokalt alanud kohtumise ohjad läksid avapoolaja keskel aina enam Prantsusmaa kätte, kaitses kindlalt seisnud Uruguay tundis suurt puudust oma vigastatud ründeliidrist Edinson Cavanist. 40. minutil lükkaski keskkaitsja Varane karistuslöögi järel palli peaga tagumise posti kõrvale. Ka teist poolaega alustas Prantsusmaa aktiivsemalt ning kui Muslera 61. minutil Griezmanni mitte kõige keerulisema löögi üle näppude väravasse puterdas, oli mäng sisuliselt tehtud. Uruguay rünnakud jäid aina hambutumaks ning Prantsusmaa koondis jooksis vastased lihtsalt üle. Poolfinaalis kohtutakse õhtuse Brasiilia-Belgia mängu võitjaga. 

Enne mängu:

Kahekordne maailmameister Uruguay tuli alagrupist läbi puhaste paberitega. Avamängus alistati 1:0 Egiptus, siis 1:0 Saudi Araabia ning 3:0 Venemaa. Kaheksandikfinaalis oldi vastamisi Euroopa meistri Portugaliga. Tänu Edinson Cavani duublile teeniti 2:1 võit.

1998. aasta maailmameister Prantsusmaa alustas MMi keerulise 2:1 võiduga Austraalia üle. Alagrupi teises mängus oldi 1:0 parem Peruust ning kolmandas veeretati 0:0 viik Taaniga. Kaheksandikfinaal Argentinaga kujunes tõeliseks põnevusetenduseks, mille prantslased võitsid 4:3.

Enne veerandfinaali on Uruguay kohal suur küsimärk, sest nende ründaja Cavani sai kaheksandikfinaalis vigastada. Uruguay jalgpalliliidu teatel on tema osalemine tänases mängus võimalik, kuid vähetõenäoline.

Prantsusmaa on eelnevast kaheksast mängust Uruguayga võitnud vaid ühe (4 kaotust, 3 viiki). Viimati kohtuti omavahel 2013. aasta maavõistluses, kui Uruguay võitis Luis Suareze väravast 1:0.

MMil on Prantsusmaa ja Uruguay kohtunud kolmel korral ning Uruguayl on ette näidata võit ja kaks viiki. 1966. aastal alistati Prantsusmaa 2:1, 2002 ja 2010 tehti 0:0 viik.

Prantsusmaa koondise peatreeneril Didier Deschamps’il on täna 81. koondisekohtumine. Oma debüüdi peatreenerina tegigi ta 2012. aasta augustis Uruguay vastu.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles