Rakitic enne penaltiseeriat: nüüd on meie kord Lukat päästa

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luka Modric
Luka Modric Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

Jalgpalli MMi kaheksandikfinaalis penaltiseerias Taanist jagu saanud Horvaatia koondise mängijal Ivan Rakiticil oli enne penaltite löömist kaaslastele üks sõnum: «Luka on meid korduvalt päästnud, nüüd on meie kord päästa teda.»

Juuli esimesel päeval peetud kaheksandikfinaalis lõppes normaalaeg 1:1 viigiga. Lisaajal oli Madridi Reali poolkaitsjal Luka Modricil võimalus Horvaatia juhtima viia, kuid ta eksis penaltil. Mäng läks penaltiseeriale, kus Horvaatia realiseeris kolm, Taani kaks penaltit.

Horvaatia otsustava penalti realiseeris Barcelona mängija Rakitic. «Vaatasin terve hommik Schmeichelist videoid. Uurisin, kuidas ta asetseb karistuslöökide ajal ning kuidas ta liigub. Rääkisin ka Andrej Kramariciga, kes on temaga Leicesteris mänginud. Tegin põhjaliku töö ja olin enesekindel,» ütles Rakitic.

Enne penaltiseeriat kogunes Horvaatia koondis kokku ning Rakitic ütles meeskonnakaaslastele: «Luka on meid korduvalt päästnud, nüüd on meie kord päästa teda.» Väravavaht Danijel Subasicile ütles ta veel eraldi: «Naudi, sest sellest kujuneb sinu jaoks suur hetk.»

Horvaatia kohtub laupäeval MMi veerandfinaalis Venemaaga. Võidu korral jõutakse poolfinaali, kus neil on vastaseks kas Inglismaa või Rootsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles