Tartu Raadi lennuväli võõrustab Läti meistrivõistlusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veljo Einbergi uus Buick Grand National.
Veljo Einbergi uus Buick Grand National. Foto: Erakogu

11.-12. juunil korraldab Estonian Drag Racing Association, Tartus, Raadi lennuväljal rahvusvahelise kiirendusvõistluse EDRA Nationals 2011.



 Kahe päeva jooksul peetakse maha kiirendusvõistlus, kus jagatakse Eesti meistrivõistluste ning Läti meistrivõistluste punkte.

Sellel hooajal on lätlased oma esimese etapi juba maha pidanud, ning nagu ka mullu, tullakse oma ühte etappi Tartusse koos eestlastega pidama. Sama ürituse raames algab ka Eesti meistrivõistluste hooaeg. Eesti meistrivõistlused peetakse sellel aastal taas 4-etapisena. Kolm esimest võistlust toimuvad Eestis, ning viimase etapi punkte minnakse septembri alguses jagama Lätti Bikernieki rajale.

Ka sellel hooajal on rajale oodata uusi ja kiireid masinaid nii Eesti, kui Läti poole pealt. Äramärkimist väärivad Kristjan Käbi uus Chevrolet Monza, Veljo Einbergi Buick Grand National, mis oma 4,5 liitrise turbomootoriga, suudab arendata jõudu üle 1000 hobujõu. Häid aegu oodatakse kindalasti ka Mati Põllu Audi A4-lt, millega on mees juba testipäeval näidanud tulemust 10,3 sekundit. Läti poole pealt on Tartus rajale tulemas Maris Ozolins oma Mitsubishi Evolution 9 roolis, lisaks Läti meistrivõistluste kiired sõitjad Agris Biezais, Artjom Koclamazasvili ja paljud teised.

Võistluse raames peetakse maha ka puhtalt tänavasõiduautodele mõeldud võidusõit, mis kannab nime MRT StreetCar Drag. Selle ettevõtmise taga on noored ja ettevõtlikud mootorispordihuvilised Melliste Racing Team-ist. Sellega on antud võimalus end ja oma masina proovilepanekuks ka neile, kes ei oma nii kiiret sõidukit, et EMV klassides suurte ja kiiretega konkurentsis olla. Samas on see ka hüppelaud ja tutvustav üritus neile, kellel selle spordiala vastu on huvi suur, aga pealehakkamist ja julgust on varem väheks jäänud.
Ka pealtvaatajatele jätkub tegevust. Saab sooja sööki ja külma jooki. Lastele on hüppamiseks batuudid. Ka on kõigil võimalik ise proovida võidusõidu murutraktoreid. Pühapäevasel päeval toimub ka Estonian Drift association driftiauto demonstratsioonsõit.

Infot võistluse reeglite, registreeimise ja muu vajaliku kohta leiab võistluse ametlikult koduleheküljelt nationals.edra.ee

Eesti kiirendusspordi meistrivõistluste järgmine, II etapp sõidetakse samuti Tartus 23.l juulil.



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles