Petised asuvad Sotšis endiselt autahvlil (1)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotši olümpiastaadion ja olümpiapark.
Sotši olümpiastaadion ja olümpiapark. Foto: Shawn Thew

Olümpiamängude tekitatavad valged elevandid on Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) jaoks valus teema. Just kartus pärast võistlusi kasutult seisma jäävate suurte objektide ees on olnud üks põhuseid, miks traditsioonilised talispordikantsid nagu Šveits, Poola, Rootsi, Norra ja eile ka Austria on viimasel ajal loobunud kandideerimast taliolümpiamängude korraldamisele. Selles küsimuses läbi viidud referendumid on andnud negatiivse tulemuse – kohalikud ei soovi taliolümpiaga riskida.

ROKi jaoks on need loobumised probleem, sest Oslo loobumise tõttu oli 2022. aasta taliolümpia puhul valida Almata ja Pekingi vahel. Lõpuks eelistati Hiina pealinna, aga vaimustust see olukord ei tekita. Üks peamisi kartuse kütjaid on 2014. aasta Sotši olümpia, mille kogumaksumus oli lõpuks hinnanguliselt 50 miljardit dollarit. Tõsi, sellest 43 miljardit kulutati kohalikule infrastruktuurile, aga spordirajatistele läinud seitse miljardit on samuti väga suur (loe: hirmutav) summa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles