Blogi ja galerii: Horvaatia murdis penaltidraamas Venemaa unistuse ja kohtub poolfinaalis Inglismaaga (52)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Horvaatia jalgpallikoondis alistas MMi veerandfinaali penaltiseerias 4:3 võõrustaja Venemaa ja mängib riigi ajaloos teist korda poolfinaalis. Seal tuleb täpselt kahe kümnendi järel nii kaugele jõudnud riigile vastu Inglismaa.

Uskumatu stsenaariumiga mängus haaras ohjad Venemaa, kelle Deniss Tšerõšev imekauni vasaku jala löögiga juhtima viis. Poolaja mindi siiski viigiseisul, kui algkoosseisu ülendatud Andrej Kramaric täpne oli.

Teine poolaeg möödus küll Horvaatia üsna selge ülekaalu tähe all, aga Venemaa kaitse pidas ja mindi lisaajale. Seal pääses pärast Domagoj Vida tabamust omakorda ette Horvaatia. Aga nüüd oli Venemaa vastus varnast võtta: Brasiilia päritolu Mario Fernandes - temagi kaitsemängija nagu Vida - oli täpne viis minutit enne lisaaja lõppu.

Penaltiseerias eksisid Venemaa esimene ja kolmas lööja Fjodor Smolov ja Fernandes ning ehkki Horvaatia poolelt vääratas Mateo Kovacic, pääses Horvaatia uus põlvkond esimest korda suurturniiril nii kaugele. Vapralt võidelnud Venemaa jaoks on kodune suurturniir aga lõppenud.

ENNE KOHTUMIST:

Suurturniiri võõrustaja Venemaa koondis on tõestanud vana tõde: oma publiku ees suudavad kõik meeskonnad (tavaliselt) hästi esineda. Tundub, et koduseinad tõesti aitavad venelasi, sest enne turniiri peetud sõprusmängud ei lubanud neile midagi head. Siiski saadi alagrupist kindlalt edasi, ootamatult alistati kaheksandikfinaalis penaltitega ka Hispaania. Süües kasvab aga isu ning nüüd ootab juba kogu Venemaa, et koondis jõuaks ka poolfinaali.

Horvaatia alustas MMi veel paremini kui Venemaa. Alagrupp võideti täiseduga, kirsiks tordil oli Argentina üle võetud 3:0 võit. Pärast seda mängu olid horvaadid enesekindlusest pungil ja uskusid, et võivad sel turniiril korda saata midagi imelist. Kaheksandikfinaalis võideti Taanit alles penaltiseerias. Kuidas see mäng tähtedest kubiseva meeskonna kindlust mõjutas?

Kommentaarid (52)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles