Blogi: Inglismaa murdis järjekordse needuse ja jõudis 28 aasta järel MMi poolfinaali (8)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli MMi kolmandas veerandfinaalis alistas Inglismaa Samaaras 2:0 Rootsi. Kummalgi poolajal jõuti sihile üks kord, mõlemad tabamused sündisid pealöögist. Võit tähendas, et jalgpalli sünniriik mängib MMi poolfinaalis esimest korda pärast 1990. aastat.

Skoori avas pooltunni möödudes keskkaitsja Harry Maguire, kes avas väravaarve Inglismaa koondises ajaloo tugevaima pealöögiga (kiirus 152,9 km/h). Teise värava lõi samuti peaga Dele Alli, kellest nooremana on MM-finaalturniiridel jalgpalli sünnimaa eest skoorinud vaid Michael Owen.

Rootsil oli kolm väga head võimalust skoor avada, aga Inglismaa väravasuul tegi suurepärase partii Jordan Pickford. See oli talle ja Inglismaale sel MMil esimene nullimäng.

Poolfinaalis kohtub Inglismaa Venemaa ja Horvaatia kohtumise võitjaga. See mäng algab kell 21.

ENNE MÄNGU:

Inglaste jaoks algas MM suurepäraselt kahe võiduga, alagrupi viimane mäng Belgiale küll kaotati, aga vaatama sellele pääseti alagrupist kindlalt edasi. Kaheksandikfinaalis tuli vastu Kolumbia. Põnev mäng lõppes 1:1 viigiga, mille järel suutsid inglased end kokku võtta ja murda justkui igavese penaltineeduse – nimelt on jalgpalli sünnimaa MMidel võitnud kaheksast penaltiseeriast vaid kaks. Nüüd ollakse mõnegi vaatlejate hinnangul kõigeks valmis.

Rootsile oli veerandfinaali jõudmine suur saavutus. Viimati rühiti nii kaugele aastal 1994, kui lõpetati lausa pronksmedalitega. Alagrupis kaotasid rootslased küll dramaatiliselt Saksamaale, kuid võitsid suurelt 3:0 Mehhikot ning kaheksandikfinaalis Šveitsi 1:0.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles