Tartu üks tuiksooni jääb Rally Estonia ajal nädalaks liiklusele suletuks (2)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuel nädalal algab taas Rally Estonia, mis toob Tartus kaasna üsna palju liiklusmuudatusi.
Uuel nädalal algab taas Rally Estonia, mis toob Tartus kaasna üsna palju liiklusmuudatusi. Foto: Kristjan Teedema

Rally Estonia tõttu suletakse esmaspäeva hommikul kell 7 liikluseks Vabaduse puiestee lõik Uueturu ja Raekoja platsi vahel. Neljapäeval, 12. juulil kell 7 pikeneb liikluskeeld Vabaduse puiesteel veelgi. Siis on liikluseks suletud Uueturu ja Gildi tänava vaheline lõik. Liiklus jääb Vabaduse puiesteel suletuks 17. juuli õhtuni.

Peale selle ei saa liiklejad alates neljapäevast parkida Magistri tänava parklas ning kaubamaja ja turuhoone kõrval asuvates parklates.

Poe tänava elanikele ja teenindavaile sõidukeile on avatud juurdepääs Ülikooli tänava poolt. «Poe ja Küüni tänava nurgal olevad tõkked võtame selleks ajaks ära,» sõnas Rally Estonia võistluse juht Silver Kütt.

Viimasel paaril nädalal on Vabaduse puiesteel tavapärasest veidi suurem liiklus, sest remondi tõttu on suletud Narva maantee Vene ja Mäe tänava vahel. Silver Kütt selgitas, et Vabaduse puiestee sulgemise ajaks tehakse Narva maanteel lahti üks sõidusuund, kus hakkab toimima kahesuunaline liiklus.

Lisaks Vabaduse puiesteele on 12. juuli pärastlõunast kuni öösel kella kaheni liikluseks suletud osa Tähtvere ja Supilinna tänavaid. Siis pole võimalik sõita Tuglase tänaval alates Kreutzwaldi ristmikust, Herne ja Tähtvere tänaval alates Piiri tänava ristmikust ning Oa tänaval alates Kauna ristmikust. Täies ulatuses on sel ajal suletud ka Laulupeo puiestee.

Rally Estonia tõttu on muudetud ka linnaliinibusside liikumist. Linnaliinide nr 6, 8, 16 ja 22 bussid sõidavad 9. juuli kella 7st Tähtvere poole marsruudil Narva maantee - Kroonuaia jne ning peatuvad Kivi ja Meltsiveski peatuses.

Kesklinna poole sõidavad liinide nr 6, 8, 16 ja ööliin nr 21 bussid marsruudil Lai - Narva maantee - Turu. Liinile lisanduvad Vene ja Atlantise peatus. Palmihoone peatus kolib muudatuste ajaks Laiale tänavale, Vabaduse puiestee ristmiku lähistele.

Rally Estonia liiklusmuudatused Tähtveres 12. juulil.
Rally Estonia liiklusmuudatused Tähtveres 12. juulil. Foto: Kaart
Rally Estonia liiklusmuudatused Vabaduse puiesteel 9.–17. juulil.
Rally Estonia liiklusmuudatused Vabaduse puiesteel 9.–17. juulil. Foto: Kaart
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles