Rally Estonial võistlev rallilegendi poeg: kiirused ja hüpped saavad olema suured

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Solberg
Oliver Solberg Foto: Facebook

Rally Estonia viimaste aastate üks tugevama konkurentsiga klassi Eesti meistrivõistlustel on R2 autode klass, mille sees peetakse ka Estonian R2 Challenge arvestust, kus on parimatele hooaja kokkuvõttes korralikud rahalised auhinnad.

Tänavu teeb Lõuna-Eesti teedel sõidetaval rallil kaasa Läti meistrivõistlustel osalev 16-aastane Oliver Solberg, kelle kaardilugejaks on Veronica Engan.

«Ootan juba Rally Estoniat, mis saab olema kindlasti väga äge ja paljunõudev võistlus, kus kiirused ja hüpped saavad olema suured. Tuleme endast siin maksimumi andma,» sõnas Oliver.

Oliver on 2003. aasta autoralli ja kahekordse rallikrossi maailmameistri Petter Solbergi poeg. Karjääri alustades anti noormehele valik, kas ta hakkab võistlustel esindama Rootsit või Norrat. Teadupärast on Solberg norralane, aga Oliveri ema Pernilla on rootslanna, seega oli noormehel võimalik valida, kumma riigi lipu all ta sõidab. Isa tahe jäi aga peale.

Eelmise aasta augustis osales Oliver Lõuna-Eesti rallil, kui sai R2 klassis neljanda koha ning olles Läti meistrisarja arvestuses teine.

«Lätis ja Eestis saab nii noorelt võistelda, seetõttu alustas Oliver rallikarjääri siin. Need on ainsad riigid, kus tohib nii varakult rallil võistlema hakata. Teistes riikides peab sõitja olema 18-aastane,» põhjendas Pernilla Rally.ee-le poja sõitmist Baltikumis.

Noore rallimehe enda sõnul oli Lõuna-Eesti ralli lahedaim ja keerulisim, kus ta seni võistelnud. «See oli suurepärane kogemus!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles