Kontaveit: nurisemiseks pole kindlasti põhjust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Priit Simson

Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste noorteturniiril hästi esinenud Anett Kontaveiti teekond lõppes veerandfinaalis, kus tal tuli tunnistada turniiriks teise asetuse saanud venelanna Irina Hromatšjova (juunioride maailma edetabeli 3.) 6:4, 6:1 paremust.


Esimeses setis jäi Kontaveit kiiresti 1:4 kaotusseisu, kuid suutis mängu viigistada. Paraku kaotas ta seejärel kohe oma pallingugeimi ning ei kasutanud järgmises geimis kolme murdepalli ja seega võitis Hromatšjova seti 6:4. Teises setis ei suutnud Kontaveit kordagi servi hoida, korra õnnestus tal Hromatšjova servigeim võita.

Tund ja 22 minutit kestnud kohtumine oli tegelikult üsna tasavägine ja mõlemal neiul oli rohkesti murdevõimalusi, mida kasutas paremini ära mai keskel 16-aastaseks saanud venelanna – Kontaveit võitis 12 murdepallist kolm, Hromatšjova aga 13st seitse.

«Mäng oli väga tasavägine ja vastane mängis hästi,» tõdes 15-aastane Kontaveit. «Mul oli võib-olla ka natuke ebaõnne – tegin väikeseid vigu, tulid napid audid. Tegelikult olid geimid väga võrdsed, aga lõpud suutis tema enda kasuks pöörata.»

Täpselt samade kaotusnumbritega jäi Kontaveit Hromatšjovale alla ka vahetult enne Prantsusmaa lahtisi kõrgeima kategooria noorteturniiril Milanos. «Platsile minnes ma selle kaotuse peale küll ei mõelnud, mingit pabinat ka polnud,» kinnitas juba eile õhtul Eestisse naasnud Kontaveit.

Kaotusele vaatamata võib Kontaveiti debüüdi suure slämmi noorteturniiril õnnestunuks lugeda – veerandfinaali jõudnud kaheksast neiust oli eestlanna noorim ja ainus asetamata mängija. «Ma ei ole kaotuse pärast väga pettunud, sest turniir oli väga edukas, võin rahule jääda,» leidis ta.

«Nurisemiseks pole kindlasti põhjust, sain mitu head mängu ja häid võite.»

Põhiturniiril selgusid eile naiste üksikmängu finalistid. Hiinlanna Na Li (WTA 7.) alistas 6:4, 7:5 venelanna Maria Šarapova (WTA 8.) ning läheb finaalis vastamisi tiitlikaitsja Francesca Schiavonega (WTA 5.), kes sai 6:3, 6:3 jagu prantslanna Marion Bartolist (WTA 11.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles