Blogi: Vettel võttis Silverstone'is võidu, Hamiltoni kodupubliku ees teine

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel Foto: David Davies / PA Wire/PA Images

Ferrari piloot Sebastian Vettel võitis Silverstone'is peetud vormel 1 sarja kümnenda etapi, edestades kodupubliku ees keerulisest seisust välja tulnud Lewis Hamiltoni ja meeskonnakaaslast Kimi Räikköneni.

Võistlus algas kodupubliku ees võistelnud Hamiltoni jaoks katastroofiliselt. Kõigepealt lasi ta endast stardis mööda meeskonnakaaslase Valtteri Bottase ja Ferrari piloodi Sebastian Vetteli. Seejärel põrkas ta kolmandas kurvis kokku teise Ferrari piloodi Kimi Räikköneniga. Peale kokkupõrget langes britt 17ndale kohale. 

Sealt alates hakkas Hamilton ennast tagasi ette poole sõitma, ning juba võistluse poolepeale jõudes oli Hamilton tagasi kuuendal kohal. Vahe Vetteliga oli aga liialt suur, 28 sekundit. Ootamatult tulid Hamiltonile sõidu lõpus appi aga aeglasemad sõitjad. 

Nimelt kõigepealt sõitis rajalt välja Marcus Eriksson (Sauber), tuues endaga kaasa turvaauto. Seejärel otsustas Vettel käia ära boksis, langedes teiseks Bottase seljataha. Sellega tõusis Hamilton kolmandaks, ning võistejaterivi tõmmati kokku. 

Mehed said uuesti võidu sõita vaevalt pool ringi, kui turvaauto pidi taas rajale tulema. Carlos Sainz (Renault) ja Romain Grosjean (Haas) põrkasid omavahel kokku ning nii sõideti veel mitu ringi turvaauto järel. 

Kui uuesti sõiduks läks suutis Bottas pikalt Vetteli rünnakuid tõrjuda, kuid lõpuks möödus ta siiski soomlasest ning võttis kindlalt etapivõidu. Hamilton ja Räikkönen möödusid samuti Bottasest, ning nii oligi Hamilton raskest seisust välja tulnud ning lõpetas koduse etapi teisel kohal. 

Viimastel ringidel tegi viiendal kohal Red Bulli piloot Max Verstappen spini ning tema vormeli käigukast purunes, mis tähendas, et hollandlane pidi katkestama. Tema kohale tõusis meeskonnakaaslane Daniel Ricciardo. 

Nüüd juhib MM-sarja Sebastian Vettel 171 punktiga.Teine on Lewis Hamilton, kes kaotab Vettelile 8 punktiga. Kolmas on Räikkönen (116), neljas Ricciardo (106) ja viies Bottas (104).

ENNE SÕITU: 

Neljandat aastat järjest ajasõidu võitnud Hamilton  (Mercedes) edestas kvalifikatsioonis Vettelit (Ferrari) kõigest 0,044 sekundiga ning tunnistas isegi, et sooritus võttis ta võhmale. Ka autost väljaronimisega oli britil raskusi, sest keha värises pingutusest tugevalt.

«Andsin endast kõik,» sõnas Hamilton.

Kolmandalt positsioonilt alustab samuti Ferrari sõitja Kimi Räikkönen, neljas oli eilses kvalifikatsioonis Mercedese piloot Valtteri Bottas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles