Revolutsioon naisekandmise MMil - Eesti ja Soome võimutsemisele tõmmati kriips peale (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistekandmise maailmameistrid 2018
Naistekandmise maailmameistrid 2018 Foto: Lehtikuva/Timo Hartikainen

Laupäeval toimus 23ndat korda naistekandmise MM. Sel korral said leedukad hakkama aga uskumatu teoga, murdes taaskord eestlaste ja soomlaste ülemvõimu sellel alal. 

Eeslaste ja soomlaste seas vägagi populaarse spordiala esindajaid on hakanud juurde tulema ka mujalt riikidest. Nii oli sel korral MMil stardis lausa 53 võistluspaari 13st erinevast riigist. 

Sel aastal suutsid leedukad Vytautas Kirkliauskas ja Neringa Kirkliauskiene võita võistluse, alistades kuuekordse maailmameistri Taisto Miettineni. Kirkliauskas ütles õnnelikult lõppu jõudes: «Neringa on minu naine! Ta on maailma parim!» Leedukad osalesid MMil esimest korda juba aastal 2005. 

Eestlased on olnud naisekandmises tõelised valitsejad. Aastatel 1998-2008 ei suutnud keegi eestlastega sammu pidada, ning nii toodi Eestile 11 MM-tiitlit. Naistekandmine on võistlus, kus mees kannab naist kogu raja vältel läbi erinevatest takistustest, mille hulka kuuluvad ka veetakistused ja muud elemendid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles