Moskvas rööviti Inglismaa ajakirjanikku, kahtlusalane tabati (2)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli MM-finaalturniir Venemaal.
Jalgpalli MM-finaalturniir Venemaal. Foto: Dmitry Serebryakov / AP / Scanpix

Jalgpalliuudiste portaal ESPN teatab, et Venemaal MM-finaalturniiri kajastav Suurbritannia ajakirjanik langes reede varahommikul Moskvas röövi ohvriks. Kahtlusalused on Venemaa siseministeeriumi teatel tabatud.

Venemaa riikliku uudisteagentuuri TASS teatel jõi BBC ajakirjanik reede hommikul kohvi, mille sisse oli pandud uimastavat ainet, ning kaotas teadvuse. Metroojaamas ärgates avastas ta, et tema vara on röövitud. «Tagaotsimisoperatsiooni tulemusel peeti röövis kahtlustatav isik kinni,» teatas siseministeeriumi esindaja Irina Volk. Hiljem teatati, et ka teine röövis kahtlustatav isik on kinni peetud.

Märksa väiksem intsident tabas iirlasest ajakirjanikku Miguel Delaney’t, kes töötab MMil Inglismaa ajalehe Independent jaoks. Nimelt andis ta pühapäeval Twitteris teada, et jäi laupäeval tänaval kõndides telefonist ilma, mille pätt jooksu pealt kaasa haaras. «Ainuke halb kogemus Venemaal veedetud aja jooksul,» märkis Delaney.

Intsidente, kus Venemaad MMiga seoses külastavad välismaalased on langenud kuritegevuse ohvriks, on raporteeritud väga vähe.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles