Venelasi ärritanud Horvaatia kaitsja pääses kõigest hoiatusega (5)

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Domagoj Vida
Domagoj Vida Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

Pärast Horvaatia võitu penaltiseerias Venemaa vastu MMi veerandfinaalis postitas mängus värava löönud ning penalti realiseerinud Domagoj Vida sotsiaalmeediasse video, millega ta ärritas paljusid venelasi, kes süüdistasid Vidat poliitilise sõnumi levitamises.

Kuna poliitiliste sõnumite levitamine on FIFA poolt keelatud, oodati, et Vida saab selle eest karistada. Sellise teo eest võib mängijale FIFA määrata kahe mängu pikkuse keelu, mis oleks tähendanud, et Vida jaoks oleks MM olnud läbi. Siiski otsustas FIFA distsiplinaarkomisjon, et Vidat ei karistada, vaid hoiatatakse.

Vida ja endine Horvaatia koondislane Ognjen Vukojevic rääkisid postitatud videos, et pühendavad selle võidu Ukrainale. «Au Ukrainale! See võit on pühendatud (Kiievi) Dinamole ja Ukrainale. Läheb, läheb! Edasi, Horvaatia!» hüüdsid mehed videos.

Vida ise rõhutas, et poliitikat selle video taga pole. «See oli nali! Mulle meeldivad Venemaa inimesed,» sõnas ta Venemaa väljaandele Sports.ru. Nii Vida kui Vukojevic mängisid ise Ukrainas ning on mõlemad seal pikalt elanud. Vida mängis Kiievi Dinamos aastail 2013-2018 ja Vukojevic aastatel 2008-2015.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles