Galerii: Muhu Väina regati teine etapp tõi kaasa erakordsust ja üllatusi (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 9. juulil purjetati A. Le Coq 61. Muhu Väina regatil reipas tuules Kalevi Jahtklubist Pirital Haven Kakumäele. Erakordsust regati teisele etapile lisas purjetajaid ja mereriiki austava Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaidi kaasa purjetamine. 

Eilne ilmaennustus,  mis tõotas tänaseks väga vaikset tuult, pidas paika vaid osaliselt. Veel hommikul peeglina sile olnud meri sundis kella 11ks planeeritud Eesti Meedia Tallinna ringi stardiaega edasi lükkama tunni võrra. 

Algselt neljatunniseks planeeritud etapi lõpetas esimesena Haven Kakumäe sadama juures finisheerunud ESTLYS II grupi võidujaht Fanatic Kalevi Jahtklubist Ain-Eke Jalastoga roolis 30 sekundit vähem kui kahe tunniga.  

Suurimate jahtide grupis ORC I, kus 2014.a avamerepurjetamise maailmameisterjaht Forte pardal purjetas kaasa ka president Kersti Kaljulaid, jõudis üle finišijoone napilt kümme minutit hiljem. «Ma olen mõned korrad purjetanud, kuid olen merel rohkem aerupaadiga olnud,» ütles Kersti Kaljulaid Haven Kakumäel Forte pardalt kaile astudes. «Täna oli minu põhiline ülesanne olla õigel pool ja olla võimalikult raske, et paat oleks õiges tasakaalus ja ei kaldu liialt ühte poordi. See oli tore päev merel ja ma tänan väga regati  korraldajaid ja Forte meeskonda!» lausus Kersti Kaljulaid rõõmsalt.

Täna kõige napima, 21-sekundilise edumaaga, esikoha võtnud ORC II grupi jahi Jazz kapten Viljar Sepp oli napi võidu üle silmnähtavalt rõõmus. «Meile sobisid tänased tingimused väga hästi. Kirdesse pööranud tuul ja terav nurk tegi purjetamise väljakutsuvaks. Märgivõtu järel oli tuulenurk veelgi teravam kui enne. Õnneks saime meist kiirema jahi Cherie tuulde ja lainesse. Saime kiirusrekordiks 11,2 sõlme, hoidsime oma sõidurütmi ja seetõttu ei kaotanud ka kiirust,» rääkis Sepp.

7.-14. juulini toimuv Muhu Väina regatt on pühendatud Eesti Vabariigi 100. aastapäevale, samuti tähistatakse regatil Eesti Jahtklubide Liidu 90. ja Kalevi Jahtklubi 70. juubelit. 

Teisipäeval, 10. juulil viib üks regati pikemaid, Olybet Kakumäe-Kärdla etapp, A. Le Coq 61. Muhu Väina regati laevastiku Hiiumaale, kuhu jäädakse kaheks päevaks. 

Õhtul Haven Kakumäe jahisadamas toimunud EV100 Merepeo ja Eesti Jahtklubide Liidu 90. juubelipeole oli lisaks purjetamisrahvale kokku tulnud  suur hulk meresõpru, kes kõik koos muheda muusikarütmis sünnipäevakringliga maiustasid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles