Tunnelis mänge kaotada enam ei tohi!

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis peab tähtsateks mängudeks alati olema sajaprotsendiliselt valmis ja üles köetud, vastasel juhul loodetud resultaati ei tule.
Eesti jalgpallikoondis peab tähtsateks mängudeks alati olema sajaprotsendiliselt valmis ja üles köetud, vastasel juhul loodetud resultaati ei tule. Foto: Lapresse

Eesti jalgpallikoondisel seisab täna ees ülioluline kohtumine, kui EM-valiksarjas minnakse vastamisi Fääri saartega. Samas vaadati veel tagasi eelmisele mängule Itaaliaga, kust on nii mõndagi õppida.



Viimastel aastatel oleme näinud, kuidas Eesti koondis on teinud palliplatsil pidevalt samme edasi, kuid matš Itaaliaga tõi välja ühe kitsaskoha, mida tulevikus tuleks kindlasti parandada. Võib-olla saavad mehed muutust omal nahal tunda juba täna.

«Sealt (Itaalia mängust – toim) on palju õppida. See mäng pandi juba tunnelis paika. Kui meie olime seal nagu tukunukud, siis neil olid kaks-kolm venda, kes karjusid täiest kõrist ja kütsid meeskonda üles,» meenutas ründaja Tarmo Kink. «Pärast olid kaks-kolm minutit kõrvad lukus. Niimoodi peab mehed üles äratama!»

Igapäevaselt Inglismaal klubijalgpalli mängiv Kink lootiski, et edaspidi oleks enne mängu selline mees, kes suudaks ka Eesti koondise üles kütta, et juba väljakule astudes kõigil silmad põleksid.

«On vaja ühte venda, kes tõmbab meeskonna käima. Meil on väga hea kollektiiv ja Raio (meeskonna kapten Raio Piiroja – toim) on ikka väljakul liider. Siiski kunstlikult sellist olukorda tekitada ei saa,» arvas Kink ning lisas, et selline asi peab tulema loomulikult. «Võib-olla kellegi sees on väike draakon. Eestlane aga on selline pehme ja uimane põhjamaa inimene. Ka treener ütleb riietusruumis, et rääkige väljakul, kuid meie samal ajal näpime oma Isostari pudelit.»

Ka koondise peatreener Tarmo Rüütli tunnistas, et igaks kohtumiseks peab ühtemoodi valmis olema. «Pead olema vastasega vaimselt sama suur. Ei saa ennast väiksemaks mõelda. Loodame, et selline asi oli ajutine,» avaldas Rüütli.

Seda, et meeskonnas on tänase mängu eel piisavalt enesekindlust, näitas ka eilne päev, kui Rüütli teatas, et saadab väljakule kogunisti neli ründajat. Kui Jarmo Ahjupera ja Kaimar Saag alustavad kahekesi ees, siis matšis Itaaliaga ründajatena väljakule jooksnud Sergei Zenjov mängib sel korral parempoolkaitsja ja Tarmo Kink vasakpoolkaitsja kohal.

Vastuse sai ka küsimus, kes alustab Konstantin Vassiljevi kõrval keskpoolkaitses. Selleks meheks on täna Sander Puri.

«Meil on tüüpe küll, kes peaks olema piisavalt teravad. Äärtes eriti,» sõnas Rüütli. «Parimatele on antud võimalus.»

Eesti koondises on mitmeid kadusid, ent sama seis valitseb ka Fääri saarte ridades. Nimelt jäävad mängust eemale Tallinnas eestlastele värava löönud Newcastle Unitedi hingekirja kuuluv 19-aastane ründaja Joan Simun Edmundsson ja 24-aastane väravavaht Gunnar Nielsen, kelle mängijaõigused kuuluvad Manchester Cityle.

«Arvan, et kogu meeskond tunneb ja peabki tundma võidukohustust. Kui kolme punkti kätte ei saa, peab vast mujale tööle minema,» leidis Kink. «Oleme profid ja arvan, et peame selle mängu võitma. Kui ei võida Fääri saari, siis keda me veel võidame?»

Rüütli uuris Kingi sõnavõtu järel muigelsui, kes peaks siis asjaolude kokkulangemisel endale uue töökoha leidma. Ründaja leidis, et selleks peaks sel juhul olema vast tema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles