Kaks naist tegid Kalevist parima klubi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistertreenerid Kaire Asi (vasakul) ja Maire Sulg tänavu teenitud trofeedega. Kolm vanuseklassi tüdrukuid viidi Eesti meistritiitlini.
Meistertreenerid Kaire Asi (vasakul) ja Maire Sulg tänavu teenitud trofeedega. Kolm vanuseklassi tüdrukuid viidi Eesti meistritiitlini. Foto: Margus Ansu

Tartus on parimad korvpallurid ja parimad treenerid. Kindlasti ka meeste-poiste-naiste hulgas, aga täna räägime tüdrukutest.


Tartu Kalevi korvpallitreenerid Kaire Asi ja Maire Sulg viisid tänavu Eesti meistri tiitlini kolme vanuseklassi tüdrukud.

Hooaja lõpuüritusel pärgas korvpalliliit Tartu Kalevit parima noorteklubi auhinnaga, Kaire Asi pälvis parima neidude treeneri tiitli. Tartu korvpallitüdruk Maaja Bratka valiti naiste korvpalli meistriliiga sümboolsesse viisikusse, lisaks sai ta aasta noormängija tiitli ning A-klassi neidude parima mängija tiitli.

Asi ja Sule sõnul oli neil ligi kümneaastase vaheaja järel väga hea aasta. Täielikust triumfist jäi puudu veel karikavõit A-klassis, seal tuli paraku seitsme punktiga alla vanduda Piimameister Otto / Rapla KK-le. C-vanuseklassis tuli ka karikas Tartu Kalevile.

Visaduse palk

Väärtuslikemaks hindavadki treenerid A-klassi meistritiitlit. «See ikka näitab laste visadust, treenerite visadust,» ütles Sulg. «B- ja C-klassi meistritiitleid meil siin aastate jooksul on ikka olnud.»

«Igal aastal on vähemalt üks meistritiitel tulnud,» täiendas Asi, «päris tühja aastat polegi olnud.»

Konkurentsi tüdrukute A-klassis hindavad treenerid tihedaks. «Kuus võistkonda on väga tugevad ja neist kolm juba väga võrdsed, mõjutada võib üks vigastus või kehv päev,» toonitas Sulg, pidades Tartu tüdrukute kõrval silmas Raplat ja Kalev/Cramot.

«Karikamäng näitaski, et tiitlit võita pole lihtne,» lisas Asi, «kõik sõltub väikestest asjadest ja õnnestumistest.»

Kaotus karikafinaalis jääb õnneks pikkade kuude taha detsembrisse, edasi läks üha paremini ja tipnes aprillis meistritiitliga.

Meistertüdrukud said tänavu väga kõva koormuse. Kuus neist mängis kolmes naisteklubis meistriliigas – kaks Auden­te­ses, kaks Eclexis ja kaks TÜ naiskonnas. Lisaks mängis võistkond A-klassi võistlusi ja Läti esiliigas. «Kaks tüdrukut on ka Eesti koondistes, nii et põhituumik mängis 90–100 mängu hooaja jooksul,» tunnustas Asi.

«Pikas perspektiivis tuleb selline koormus lastele kasuks, aga eks hooaega mängida oli neile loomulikult suhteliselt raske,» lisas ta, «aga nad said hakkama.»

Hea koostöö

Eks üks hea tulemuse valem ole ka kahe treeneri koostöö. Kolm meistervõistkonna pikka – Maaja ja Maia Bratka ning Mailis Pokk – on n-ö Sule tüdrukud, kellele lisati juurde nooremad Asi hoolealused. «See on nüüd tunnustus Kairele, et ta suutis liita need tüdrukud üheks võistkonnaks,» kiitis Sulg, «ja veel kaugjuhtimise teel, kuna minu pikad treenivad praegu Audenteses.»

«Koostööd lihtsalt tuleb teha. Ma oleks võinud ju võtta oma tüdrukud ja C-klassi juurde panna, aga meistriks ma poleks tulnud,» väitis Sulg. «Klubi seisukohast tuleb ikka parim ja tugevaim koosseis välja panna.»
Kahe naise koostöö kandis vilja, nagu tulemused näitavad – lisaks kolmele meistritiitlile pälvis Tartu Kalev ka parima noorteklubi auhinna.

«Eks me üritame nüüd ka nooremaid panna suuremate võistkondadesse, et nad harjuksid ja näeksid, kuidas vanemad trenni teevad ja võistlevad,» lisas Asi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles