Rühmvõimlemise MM võitjad selguvad sel nädalavahetusel Tartus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VK Janika rühmvõimlejad
VK Janika rühmvõimlejad Foto: VK Janika

11. ja 12. juunil toimuvad Tartus Ülikooli Spordihoones (Ujula tn 4) rühmvõimlemise MM-võistlused, kus kahe päeva jooksul on võimalik näha kõrgetasemelist võimlemist ning osa saada maailma parimate rühmade pingelisest heitlusest kõige kõrgemate kohtade nimel.



 
Võistlema asub 26 rühma 12 erinevast riigist üle kogu maailma, kokku umbes 250 võimlejaga.  Eestit esindavad suurvõistlusel VK Janika ja VK Piruett ühendatud rühm ning VK Rütmika  ja VK Piruett rühmad.

Rühmvõimlemine on populaarne ja pikkade traditsioonidega Euroopas, aga ka Põhjamaades ning eriti just naaberriigis Soomes, kus ala omab tohutut populaarsust.  

Rühmvõimlemine ühendab endas iluvõimlemise, tantsulise liikumise ja traditsioonilise naisvõimlemise elemente.

 

MM-võistlusi on peetud alates 2000. aastast ning need on olnud edukad kõikidele Eestit esindanud rühmadele (VK Piruett – 2001.a. 1.koht, 2000.a. 2.koht; VK Janika – 2007.a. 1.koht, 2008.a. 2.koht).

„Võistlused kujunevad kindlasti huvitavaks, kuna ala kandepind on jõudsalt laienenud, tase on tõusnud ning võistlus medalite pärast konkurentsitihedam. Tänavu on näidanud häid tulemusi 6 võrdvõimelist võistkonda, kes kandideerivad esikolmikusse“ selgitas võistluste korraldaja Eesti Võimlemisliidu peasekretär Kadri Liivak ning lisas, et head tulemused viimaste aastate rahvusvahelistel võistlustel annavad alust loota meie rühmade edukat esinemist ka 2011.a. MM- võistlustel Tartus.

 

Rühmad asuvad võistlema 11. juunil kell 16.00 algavatel eelvõistlustel ning võitjad selguvad 12. juunil kell 15.00  algavatel finaalvõistlustel.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles