Kaarel Nurmsalu sõlmis sponsorlepinguid ja sai kasutada sõiduauto

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lootustandev eesti suusahüppaja Kaarel Nurmsalu (20) sõlmis sponsorlepingud Škodade edasimüüjaga, pagaritoodete firmaga Hagar ja sidevahendite müüjaga Tehnoturg.

Eilsel sponsorüritusel andis Škoda Auto 100 AS koostöös Eesti Suusaliiduga Kaarel Nurmsalu kasutusse sõiduauto Škoda Octavia RS-i.

Škoda Tallinna salongi müügijuht Risto Sikk ütles, et Kaarel Nurmsalu näol on tegemist noore ja perspektiivika sportlasega, kes kindlasti näitab sihikindlust jõudmaks suusamaailma tippu.

«Noori ja sihikindlaid sportlasi, nagu Kaarel Nurmsalu, tuleb toetada, sest just nendest  saavad meie tulevikutähed,» lisas Sikk.

Nurmsalu leiab, et autot kasutades panustab ta oma tulevikku. «Olen Škodale väga tänulik ning proovin läbi heade tulemuste neile piisavalt reklaami teha. Minu jaoks on nende toetus väga oluline,» sõnas sportlane, kes võitis tänavu talvel juunioride MM-l kokku kolm pronksmedalit kahevõistluses ja suusahüpetes.

Seni kahevõistlusega tegelenud Nurmaslu pühendub nüüdsest vaid suusahüpetele, tema esimene võistlus uuel hooajal on juba 15. juulil Austrias, kus toimub FIS Cup suusahüpetes.

Hagar on ettevõte Nurmsalu kodukandist

Lisaks sõlmis Nurmsalu aastase sponsorlepingu oma kodukandis Tamsalus tegutseva leivatootjaga Hagar. Ettevõtja juhataja Heiki Hallik, kes on sarnaselt Kaarel Nurmsaluga kohaliku volikogu liige, peab Nurmsalu tubliks noormeheks, kes elab ka kohalikus elus kaasa.

Nurmsalu otsust keskenduda vaid suusahüpetele peab Hallik õigeks, sest valikuid tuleb teha.

«Eks me oleme näinud seda valu, minekut ja tulekut ja loobumist. Meie jaoks oli ka üllatus see eelmiste olümpiamängude teema, mis tekitas pingeid ja sellist teelahkmel olekut,» viitab Hallik vastuolulisele juhtumile Nurmsalu karjääris, kui mullusele taliolümpiale Kanadas jäi noormees saatmata, kuigi võistlemisvõimalus eesti suusahüppajale üsna viimasel minutil avanes.

Halliku tähelepanekul võtab Nurmsalu tiim praegu sporditeed rahuliku sammuga, ilma saavutuskohustuseta kohe tegijaks saada.

Veel märkis Hallik Nurmsalu tiimile lähedalseisva inimesena, et Nurmsalu tiimil on kõikide sponsorite ühisjõul kokku olemas raha nii selleks, et Kaarel saaks torni minna, kui ka selleks, et «õigele kaugusele» alla tulla.

 Tehnoturg: oleme rahul

Samuti pikendas Nurmsaluga sponorlepingut sidevahendute müüja Tehnoturg. Ettevõtte juhataja Andy Viikmaa sõnas, et firma varustab suusahüppaja tiimi raadiosaatjate, autodele mõeldud navigatsiooniseadmete ja ekstreemspordikaameratega.

Kergesti näiteks sportlase kiivrile kinnitatavast kaamerast on abi õige hüppetehnika omandamisel. Raadiosaatjate kasutamine Euroopas annab olulist säästu sealse kalli mobiilikulu pealt.

Spordi ja sportlaste toetamist näeb Viikmaa pikaajaline protsessina, märkides, et ettevõte on senise koostööga rahul. «Kui me teda toetama hakkasime, polnud meil õrna aimugi, et sealt tulemus tuleb. Otepää võitusid veel ei olnud, küll aga tema isa kõva usk temasse,» rääkis Viikmaa koostöö algusest möödunud aastal.

Viikmaa on praegu Lätis, kus Tehnoturul on oma filiaal. «Kui ma Lätis oma töötajatele rääkisin, et meil on suusaliiduga leping ja Nurmsalu-sugune mees, siis olid nad väga uhked selle üle,» ütles firmajuht.

Kaarel Nurmsalu mänedžer Toomas Nurmsalu ütles, et Nurmsalu tiimil on praegu olemas eelkokkulepped veel nelja sponsoriga. Nende firmade nimed saavad teatavaks sügisel.

Vaata ka allpool lisatud artikleid samal teemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles