24-aastane tartlane jookseb ümber Eesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

24-aastane kehakultuuritudeng Sander Hannus alustab 13. juunil kell 12 Tartust Annelinna spordimaja eest ümber Eesti jooksmist.


«Tuli selline mõte, et tahaks midagi hullu korda saata,» ütles Hannus, «olen käinud palju rahvaspordiüritustel maratone jooksmas, need tulevad juba lihtsalt kätte.»

Sander Hannus jookseb mööda Eesti mandriosa maismaapiiri. Tagasi Tartus peaks ta olema 24. juulil. 41 päevaga läbib Sander ligi 1800 kilomeetrit.

Hannus oskas öelda, et enne teda on sellise tükiga hakkama saanud veel kaks meest. «Kristjan Puusild ja Taavi Sumberg on vähemalt mingil kujul ümber Eesti jooksnud,» ütles ta. «Küll vist rohkem mööda suuremaid teid.»

«Sumberg pani päris hullu, jooksis vist 1000 kilomeetrit 13 päevaga, lõpus oli tal päris halb seis,» märkis Hannus, kes kavatseb joosta iga päev kolm 10–15-kilomeetrist lõiku.

Natuke pelgab Hannus praegu valitsevat palavust. «Tuleb siis lihtsalt hommikul varakult jooksma hakata, kui veel nii palav pole,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles