Rühmvõimlemise maailma tipud selguvad Tartus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile kella kahe ajal käisid Ülikooli spordihoones viimased kibekiired ettevalmistused rühmvõimlemise maailmameistrivõistlusteks. Suure sagimise kõrval sai VK Piruett / VK Janika koondrühm ka oma trenni ära tehtud.
Eile kella kahe ajal käisid Ülikooli spordihoones viimased kibekiired ettevalmistused rühmvõimlemise maailmameistrivõistlusteks. Suure sagimise kõrval sai VK Piruett / VK Janika koondrühm ka oma trenni ära tehtud. Foto: Margus Ansu

«Mulle meeldib väga asju korraldada,» teatas VK Ja­nika juht Janika Mölder, keda rahvusvaheliselt tuntakse enim võimlemisfestivali Miss Valentine läbiviijana. Tänavu on tal koos võimlemisliiduga veel üks suurüritus kavas.



Homme-ülehomme peetakse TÜ spordihoones rühmvõimlemise maailmameistrivõistlused, kus kahe päeva jooksul on võimalik näha kõrgetasemelist võimlemist ning osa saada maailma parimate rühmade pingelisest heitlusest kõige kõrgemate kohtade pärast.

Kergejõustikuhalli sel nädalal ehitatud võimlemissaalis asub võistlema 26 rühma tosinast riigist üle maailma, kokku umbes 250 võimlejat.  Eestit esindavad suurvõistlusel VK Janika ja VK Pirueti ühendrühm ning VK Rütmika ja VK Pirueti rühmad.

Rühmvõimlemine on populaarne ja pika traditsiooniga Euroopas, aga ka Põhjamaades ning eriti just naaberriigis Soomes, kus ala on tohutult menukas.

Populaarne on see ka meil. Otsustades vähemasti inimeste hulga järgi, kes soovis MMi korralduses vabatahtlikuna kaasa lüüa.

«Kuna praegu on Euroopas vabatahtlike nädal, siis mõtlesime, et teeme samuti üleskutse,» sõnas Mölder, «ja asi toimis ülihästi.» Peakorraldajatena on töös Tartus viieliikmeline ja Tallinnas kolmeliikmeline tiim, kaasaaitajaid kogunes aga nii palju, et kõigi abi ei saanud vastu võttagi. Võeti 50 abilist.

Rühmvõimlemise MM-võistlusi on peetud 2000. aastast ning need on olnud edukad kõikidele Eestit esindanud rühmadele (VK Piruett – 2001 esikoht, 2000 teine koht; VK Janika – 2007 esikoht, 2008 teine koht).

«Võistlused kujunevad kindlasti huvitavaks, kuna ala kandepind on jõudsalt laienenud, tase on tõusnud ning võistlus medalite pärast tihedam. Tänavu on näidanud häid tulemusi kuus võrdset võistkonda, kes kandideerivad esikolmikusse,» selgitas Eesti Võimlemisliidu peasekretär Kadri Liivak.

Ta lisas, et head tulemused viimaste aastate rahvusvahelistel võistlustel annavad alust loota meie rühmade edukat esinemist ka tänavu Tartus.

«Koht, kus me võistleme, on kõigi jaoks uus, keegi ei ole seal treeninud,» andis Mölder mõista kõigi võrdsest olukorrast.  

Rühmad asuvad võistlema 11. juunil kell 16 eelvõistlustel ning võitjad selguvad 12. juunil kell 15 algavatel finaalvõistlustel.

Rühmvõimlemise MMil osalejad

• Eesti: VK Piruett, VK Rütmika Tartu Kalev, VK Piruett / VK Janika koondrühm

• Taani: Embla, Greve, Lyra

• Läti: Riia Tehnikaülikool

• Hispaania: CE INEF Barcelona, Maniotas, Alcon Cusi Dvillena

• Kanada: Rhytmic Expres­sio­nas, Canadiana

• Soome: Freyat, Minetit, OVO Team

• Fääri saared: Havnar Fimleikafelag

• Tšehhi: Sokol Pilzen IV, SK MG Mantila Brno, TJ Sokol Praha VII

• Bulgaaria: rahvuskoondis

• Ukraina: Alkor, Chernomorets

• Venemaa: Madonna, Nebesa, Oscar

• Ungari: Gradex, Lilliac

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles