Kolm vaatemängulist kohta, kuhu Rally Estoniat vaatama minna võiks

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia 2016
Rally Estonia 2016 Foto: Timo Anis

Rally Estonia, mis leiab aset juba sellel nädalavahetusel, toob starti nii Eesti kui maailma tippsõitjad. Alati on aga suur hulk fänne, kes sooviks rallit vaadata atraktiivsetes kohtades, mitte mõnes aeglases mahapöördes, kuhu publikuala rajatud on. Postimees soovitab publikule kolme huvitavat kohta, mis läbi aastate vaatemängu pakkunud on!

  1. SS2/5 Arula – Sellel katsel on tegelikult üks päris tuntud koht, kuhu kindlasti koguneb hulga rahvast. See punkt on praktiliselt ka pealtvaatajate kavas sees. Pealtvaatajate kava punkt number 2: «Hüpete ja trampliinidega osale järgneb mahapööre vasakule.» Kogenumad rallihuvilised teavad, et üks nendest hüpetest ja trampliinidest on sõitjatele keerulisem kui teised. Mahapöördest 400 meetrit stardi poole asuv trampliin on pakkunud vaatemängu igale maitsele!
     
  2. SS7/9 Karste – Sellel katsel on samuti olemas üks vägagi salakaval koht, mis ei ole ka sõitjate jaoks kõige meeldivam. Aeglases paremkurvis on väljas tiik, mis tähendab, et eksimiseks sõitjatel ruumi ei ole. Aastate jooksul on seal ka üht-teist juhtunud, kuid õnneks on kõik sõitjad õnnetustest õnnelikult pääsenud. Koht ise asub katsel 1,8km kaugusel stardist, kuid tähtis on meeles pidada, et sellises kohas ralli jälgimine on pigem ohtlik. 
     
  3. SS13/15 Prangli – Pühapäevaseks võistluspäevaks on Prangli katse peal on suurematele rallihuvilistele teada kuulus Pasamäe trampliin. Stardist 3,8km kaugusel asuv trampliin on eriline kahe asja pärast: esiteks on seda kohta sõitjatel keeruline võtta, sest auto kerkib õhku väga ebameeldivalt kurvi peal ja teiseks, kui seda kohta valesti läbida, on karm väljasõit lihtne tulema. Ka katse lõpu osas asuva Veski trampliini lähedusse tulevad inimesed saavad nautida vaatemängulist rallit.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles