Eesti treener püsib Moskva legendklubis endiselt au sees (1)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albert Vollrat 1947. aasta suvel treeninuglaagris Lääne-Ukraina Karpaatides Mukatševos spartaklastele taktikat õpetamas.
Albert Vollrat 1947. aasta suvel treeninuglaagris Lääne-Ukraina Karpaatides Mukatševos spartaklastele taktikat õpetamas. Foto: Moskva Spartaki Muuseum

Selle nädala maailma vutipealinnal Moskval on ka oma eestlasest kangelane. Albert Vollrat on siiani Venemaa jalgpalliloo edukaima klubi Moskva Spartaki ainuke treener, kes kaks aastat järjest viis meeskonna Nõukogude Liidu või Venemaa karikavõiduni.

«Vollrat tegi pärast sõda Spartakiga ajalugu. Keegi ei oodanud, et ta saavutab meeskonnaga selliseid võite,» räägib Postimehele ühe tituleerituma ja armastatuma Venemaa jalgpalliklubi muuseumi direktor Aleksei Matvejev.

22-kordse Nõukogude Liidu ja Venemaa meistri Spartaki muljetavaldavas muuseumis, mis asub nende uue, viit MM-mängu võõrustanud staadioni tribüünidel all, on tänavu sügisel 115. sünniaastapäeva tähistavale Vollratile pühendatud eraldi stend.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles