Kiviõli suusamägi saab valmis paari aasta pärast

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külgkorviga mootorrataste MM etapi pealtvaatajad tänavu augustis Kiviõlis.
Külgkorviga mootorrataste MM etapi pealtvaatajad tänavu augustis Kiviõlis. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Euroopa Liidult toetust lootev Kiviõli krossi- ja suusakeskus, mille avamist plaaniti juba sel või hiljemalt järgmisel hooajal, avatakse positiivse vastuse korral 2010. aasta suusahooaja alguseks.

Kiviõli seiklusturismi keskus loodab suusa- ja krossiradade ning nende toimimiseks vajaliku infrastruktuuri väljaehitamiseks vajaminevad 50 miljonit krooni saada toetusena Euroopa Liidust, kattes omaosaluse oma vahenditest ning riigi ja omavalitsuse abiga, kirjutab Põhjarannik.

Summa sisaldab tõstukite paigaldamist, lumetootmissüsteemide ja raja hooldamiseks vajaliku tehnika muretsemist ning infrastruktuuri ja teenindavate hoonete ehitamist.

SA Kiviõli Seiklusturismi Keskuse nõukogu esimehe Madis Oldi kinnitusel tekkis viivitus, mis tingis mäe avamise edasilükkumise, just finantseerimisega tekkinud raskuste tõttu.

«Kui esialgu oli meil riigipoolne rahastus kokku lepitud, siis praegu, kui eelarvet kärbitakse ning tehakse ainult hädavajalikke kulutusi, jäi ka meie projekt eelarvest välja,» selgitas ta.

Praegu tegeleb keskus koostöös Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega projektikirjelduse koostamisega, mille käigus peaks ka selguma, kas osa hoonete ehitamiseks tuleb leida raha teistest allikatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles