Marko Albert jõudis tipptriatlonil poodiumile

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Albert
Marko Albert Foto: Roger Ote

Täna toimus Austrias üks Euroopa tugevaima tasemega triatlone, Kärnten Ironman, kus võistlejatel tuli läbida 3,8 km ujumist, 180 rattasõitu ning maratonidistants jooksmises ehk 42,195 km.

Kõrge klassiga võistlusel saavutas kolmanda koha Eesti triatleet Marko Albert. Võitis maailmarekordiga Marino Vanhoenacker Belgiast.

Albert heitles poodiumikoha eest juba algusest peale minnes ujumisdistantsil juhtima. Tema oli ka esimene, kes veest välja tuli ja rattarajale asus. Teist kohta hoidis Stephen Bayliss Suurbritanniast ja kolmandat Anton Blokhin Ukrainast.

Rattarajal pani aga oma võimu maksma Marino Vanhoenacker, kes tegi suurepärase sõidu ja tõusis liidriks. Eesti triatleedist sai mööda ka Michael Weiss Austriast ning Albert läks maratoni jooksma kolmandana.

Jooksurajal esikolmikus enam muutusi ei toimunud. Säravale päevale pani pealtvaatajaid hullutava punkti aga Marino Vanhoenacker, kes ületas finišijoone ajaga 7:45:58, mis lööb senist maailmarekordit mitme minutiga. Marko Albert lõpetas võistluse ajaga 8:08:17 (45:27, 4:30:56, 2:47:18) ning saavutas kõrgelt hinnatava kolmanda koha.

Tegemist oli Alberti esimese võistlusega täispikas triatlonis. Ühtlasi on ta nüüd ka ainuke eestlane, kes on jõudnud poodiumile nii olümpia-, 70,3 kui ka täispika triatloni distantsil. 8:08:17 tähistab ka uut Eesti rekordit. Varasem tipptulemus 8:24.29 kuulus Kirill Kotšegarovile.

«Ujumine läks nii nagu arvasin, rattasõidus olen samas natuke pettunud. Ootasin paremat aega. Jooks aga oli suur üllatus. Suutsin algtempot säilitada ning tänu sellele jõudsin ka poodiumile. Kolmanda koha eest tuli ikka kõvasti võidelda, sest jälitajate hulgas olid kiire jalaga mehed,» võttis Albert võistluse kokku.

Maailmarekordi püstitanud Marino Vanhoenackeri saavutuse kirjeldamisel on triatleet konkreetne: «Fenomenaalne inimene tegi fenomenaalse võistluse!»

Kolmas koht tähendas Marko Albertile ka väärtuslikke punkte kvalifitseerumaks aasta tähtsaimale triatlonile, Hawaii Ironmanile. Sinna pääsemine selgub lõplikult 1. septembriks.

75 000 USA dollarise auhinnafondiga Kärnten Ironman toimus Austrias, Klagenfurtis tänavu juba 14 korda ning sellel osales ligi 2500 võistlejat 48 riigist.

Lõppjärjestus:

1. Marino Vanhoenacker (BEL) 7:45:58

2. Michael Weiss (AUT) 7:59:39

3. Marko Albert (EST) 8:08:17

4. Tom Lowe (GBR) 8:11:30

5. Stephen Bayliss (GBR) 8:16:47

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles