Ott Tänak istutas Markko Märtini kõrvalistmele ja näitas, kui kaugele on arenenud

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markko Märtin (vasakul) ja Ott Tänak (paremal)
Markko Märtin (vasakul) ja Ott Tänak (paremal) Foto: Karli Saul/SCANPIX

Kodusel Rally Estonial osalemine tähendab Ott Tänaku jaoks õlul lasuvat võidukohustust, aga samas on see ka võimalus oma igapäevatööle läheneda veidi teisiti ja pingevabamalt. Nõnda kupatas saarlane oma hariliku kaardilugeja Martin Järveoja pärast testikatse paari läbimist kõrvalistmelt minema ja pakkus Toyota Yaris WRC masina nautimise võimalust teistelegi eestlastele.

Näiteks istus Tänaku kõrvale tema talendi noor austaja Robin Mark, kes võitis ralliässa korraldatud fännimängu, aga lisaks sai Tänak sõidutada ka inimest kes tema karjääris üliolulist rolli mänginud. "Täna oli mul võimalus sõita koos oma kauaaegse mentori hr Markko Märtiniga," postitas Tänak sotsiaalmeedias.

Ott Tänak / Instagram

Märtin on kõigi aegade edukaim Eesti rallisõitja. Tänak on juba oma õpetajast möödunud MM-sarjas võidetud kiiruskatsete poolest ja jõudis mullu sarja kokkuvõttes saadud kolmanda kohaga Märtini parima resultaadiga samale pulgale. Võidetud WRC-rallisid kogunes Märtini karjääri peale aga kokku viis, milleni Tänak veel ei küündi.

Shakedown kestab kella 16-ni, ralli pidulik avatseremoonia algab kell 20.30 Tartus Raekoja platsil. Sellest saab otsepilti vaadata SIIT. Võistluseks läheb Otepää ümbruses homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles