Tänak Rally Estonia eel: MM-rallil me selliseid liigutusi ei teeks

Karl Mihkel Eller
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Karli Saul/SCANPIX

Sel nädalavahetusel toimub Lõuna-Eesti teedel Rally Estonia, kus on stardis suisa kolm WRC-sarjas kaasa tegevat tehasetiimi. Citroeni ja Hyundai kõrval on Toyota välja pannud meie enda mehe, Ott Tänaku. «Eks seda ole näha, kellel on kõige kiirem ja ägedam ralliauto. Aga hetkel on kõik okei. Ei midagi uut,» olid mehe vahetud muljed pärast täna peetud testikatset.

Tänakul läks hommikul shakedownile jõudmisega rohkem aega kui konkurentidel, aga pärast paari läbimist leidis ta ka aega, et sõidutada sõpru ja toetajaid. Mis plaani hommikused kilomeetrid täitsid? Tänak selgitas, et tavalise võistlusvälise testiga tegu pole: «Testikatse eesmärk on enne rallit üldiselt erinevad detailid läbi sõita ja kindlaks teha, et kõik toimib, kui me ralli ajal plaanime midagi kasutada.»

Tõsiseks ralliks läheb homme, kuid tasub meeles pidada, et kõik MM-sarjas osalevad tiimid on Lõuna-Eestis eesmärgiga olla tippvormis Soome rallil ja Rally Estonia võit omaette eesmärk pole.

«Kindlasti sõidetakse võidu ja ralli on teistmoodi kui test. Distantsid on lühemad, kui need, mis me testil sõidame, ja katsehaaval. Rutiin on vähe teistmoodi,» selgitab Tänak.

«Aga eks me üritame ikka erinevaid detaile proovida – olgu mõni asi parem või halvem, aga erinevatel ringidel proovime erinevaid asju. Ainult rallit sõites selliseid liigutusi ei teeks.»

Eesti parim ralliäss kutsub kõiki koduseid spordifänne nädalavahetusel võistlust nautima: «Ainulaadne võimalus Eestis midagi taolist näha. Kolm tehasemeeskonda Eestis koos – sellist asja varem pole juhtunud ja kes teab, kas kunagi veel juhtub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles