Dopinguga patustanud kergejõustiklaste treener eitab oma süüd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sini Jose, Ashwini Akkunji, Manjeet Kaur ja Mandeep Kaur
Sini Jose, Ashwini Akkunji, Manjeet Kaur ja Mandeep Kaur Foto: SCANPIX

Hiljuti vallandatud ukrainlasest Inda kergejõustikukoondise treener Juri Ogrodnik ütles, et temal dopinguskandaaliga pistmist ei ole.

Treener väidab, et on India rahvuskoondisele toonud vaid võite ja medaleid ning kellelegi keelatuid aineid jaganud ei ole, vahendab The Times Of India.

Ogrodnik vallandati India spordiministri poolt teisipäeval, süüdistatuna sportlastele dopingu andmises. «Ma ütlesin sportlastele, et ostku endale vaid toiduaineid, mitte steroide. Olen professionaalne treener ja pole selliseks asjaks võimeline,» sõnas Ogrodnik. «Ma pole rumal, et laseks oma sportlastel tarbida WADA-nimekirjas olevaid aineid.»

Ogrodnik treenis alates 1999. aastast naiste 400m, 400m tõkete ja 4x400m teatejooksu koondist.

Ogrodniku õpilased usuvad, et keelatud ained sattusid nende kehasse treeneri süül. Jooksjate sõnul tarbisid nad treeneri poolt soovitatud vitamiine ja see võib olla põhjuseks, kuidas doping nende kehasse sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles