SUVEPILT: Kristjan Kais andis treeneritele puhkust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

«Kas meie võitsime? Jee!» rõõmustasid tüdrukud eile maaülikooli võrkpalliväljakutel. «Nüüd teeme nii, et see, kes on võrgu juures, viskab palli teisele.Teine seisab seal koonuse juures,» jagab nii saali- kui rannavõrkpallis oma nime suureks teinud Kristjan Kais (keskel) korraldusi.

  «See, kes on taga, võtab palli altsööduga vastu, võrgu eest tuleb tõsta, ja see, kes vastu võttis, tuleb ründama.» Teisipäeval alanud Kristjan Kaisi rannavõrkpallilaager kestab tänaseni. Nädalavahetusel on plaanis juba võistlused. Laagris on lapsed, kellele võrkpalli puutumine pole esimene kogemus.

Osa neist käib trennis juba neljandat aastat. «U14 ja U16 on vanuseklassid, aga mul on siin kümneaastaseid ka,» sõnas Kais. Kais ütles laagri eesmärgiks tagasihoidlikult rannavõrkpalli populariseerimise. Et lapsed teeks midagi ka suvel, kui oma treenerid tahavad puhata.

Kais ei tee laagrit ainult Tartus, vaid ka Tallinnas, Pärnus ja Võrus. Kui lapsed end suvel liigutavad, on see kasuks kõigile, on Kais veendunud. «Kes tõstab võrgu ees, keeraku jalad sinna suunda,» õpetas tipp-pallur lapsi edasi, «kui jalad vaatavad sinna, läheb pall ka sinna suunda.»

«Kas ma pean ka nii lööma?» jooksis üks tüdruk vahepeal koolitaja juurde. «Ikka proovi ülevalt lüüa, nagu enne vaatasime,» kostis too vastu. Laager jätkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles