Giro lõpetanud Treier: iga päev oli õudne kannatamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Treier.
Grete Treier. Foto: Andres Kalvik

Eelmistel kordadel naiste mainekaimal velotuuril Giro d’Italial kõrgete kohtade nimel kaasa rääkinud Grete Treier seekord kordagi esikümnesse ei mahtunud – Michela Fanini klubi ridadesse kuuluva Treieri parimaks tulemuseks jäi 14. koht 6. etapil.



Midagi üllatavat selles polnud, sest talvel seljaoperatsioonil käinud Treieri hooaja algusele panid põntsu hingamisraskuste tagajärjel tekkinud südame rütmihäired. «Olen tulemustega rahul, ma ei lootnudki midagi paremat,» kinnitas kokkuvõttes 45. koha saanud Treier.

Enne Girot vaid Saaremaa velotuuril ja Eesti meistrivõistlustel osalenud Treieril jäi ettevalmistus mõistagi poolikuks. Itaalia arstid andsid talle loa startida sisuliselt viimasel minutil.

«Giro trass oli viimaste aastate raskeim, iga päev oli õudne kannatamine. Etappide esimestel kilomeetritel suruti gaasipedaal põhja, kuid mul olid jalad kinni ja eelmise päeva pingutusest valusad. Alles etapi vältel läks enesetunne paremaks. Füüsiline pingutus väsitas ka vaimu,» rääkis Treier. «Michela Fanini boss ühtegi halba sõna ei öelnud, kuid treeneriga tekkis pärast üht etappi, kus ma järgmiseks päevaks jõudu säästes võitjale palju kaotasin, väike konflikt.»

Eestlanna jäi enim rahule eelviimase etapiga, kus ta 23ndana lõpujoont ületades Vosile 4.02 kaotas. Eilne 16 km temposõit Treieril tehnilise probleemi tõttu ebaõnnestus, sest tema lenkstang vajus keset sõitu alla. Sama probleem kimbutas ka üht naiskonnakaaslast.

«Ma ei saanud seejärel maksimaalselt pingutada. Kahju, sest soovisin end teistega võrreldes testida ja saada teada, milleks olen viimasel päeval võimeline,» ütles Treier, lisades, et katkestamisele ta kordagi ei mõelnud. Hoolimata sellest, et 5. etapi lõpusirgel kukkumises osaledes talle rattaga vastu selga sõideti ja ihuliige jälle valutama hakkas.

Üldvõidu pälvis võimsat sõitu teinud hollandlanna Marianne Vos (Nederland Bloeit), kes võitis kümnest etapist koguni pooled. Vos edestas britti Emma Pooleyt (Garmin – Cervelo) ja sakslannat Judith Arndti (HTC Highroad Women).

Treier jääb Itaaliasse, kus ta osaleb laupäeval ühepäevasõidul ja asub 20.–24. juulini Prantsusmaal vältaval Limousini tuuril tiitlit kaitsma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles