Karpak langes EMil 12. kohale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak
Deniss Karpak Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Helsinkis peetavatel olümpiaklasside purjetamise Euroopa meistrivõistlustel sadas hommikul korralikult vihma, kuid vihmapilvede möödudes hakkas puhuma tugev läänetuul. Meie parimana on EMil Deniss Karpak hetkel 12. kohal.

Laupäeval alustasid võistlemist Euroopa meistri tiitlile 470 meeste ja naiste laevastikud kokku 117 paadiga stardis. Finn klassi purjetajaid on EMil kokku 71 ja 49er klassis purjetab kokku 65 jahti.

Finn klassis peeti täna tugevas, kuni 10m/s puhunud tuules kolm võidusõitu. Deniss Karpak (KST) sai tänastes sõitudes 17., 18. ja 20. koha ja on kokkuvõttes 12. kohal. Lauri Väinsalu (ROPK) tegi täna head sõitu kohtadega 14, 26 ja 19 ning tõusis kokkuvõttes 27. positsioonile. Martti Kinkar (ROPK) on tulemustes pärast tänaseid sõite 60.

Tänastes sõitudes oli parim britt Giles Scott sõidukohtadega 1., 1., 2., kuid üldkokkuvõttes säilitas juhtpositsiooni horvaat Ivan Kljakovic Gaspic.

470 naiste klassis peeti täna kolm võistlussõitu, mille Marjaliisa ja Elise Umb (PSS Maru) lõpetasid vastavalt kohtadega 26., 24. ja 7. Kokkuvõttes on tüdrukud 21. kohal.

Esikohale tõusid täna brasiillannad Fernanda Oliveira ja Ana Luisa Barbachan.

470 meeste klassis seilavad Henri Tauts ja Marko Pomerants (KJK) finišeerisid täna 27. ja 18. kohaga ning on kokkuvõttes 56. kohal.

Juhtimas on endiselt austraallased Matchew Belcher – Malcolm Page.

49er klassi purjetajad Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (NYC) lõpetasid tänased neli sõitu kohtadel 16., 10., 19. ja 15., millega tõusid kokkuvõttes 41. kohale.

Regatti asusid tänaste sõitude järel juhtima austraallased Nathan Outteridge ja Iain Jensen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles