Maailma esireket langes! Suure slämmi finaal peetakse üle pika aja Nadali ja Federerita (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: ANDREW BOYERS / REUTERS

Novak Djokovic (ATP 21.) alistas Wimbledoni tenniseturniiri meesüksikmängu poolfinaalis maailma esireketi Rafael Nadali 4:6, 6:3, 6:7 (9:11), 6:3, 10:8 ja jõudis finaali.

Djokovic murdis esimeses setis Nadali pallingu seitsmendas geimis ja sellest serblasele piisas, et sett võita. Teises seti kolmandas, neljandas ja viiendas geimis ei suutnud kumbki mängija oma pallingut hoida ja Djokovic jäi murdega tagaajaja rolli, millest serblane enam välja ei suutnud rabeleda.

Kolmandas setis olid mõlemad mehed kindlad ja hoidsid oma pallingut ning võitja selgus kiires lõppmängus, kus Nadal jättis kasutamata kolm settpalli ning Djokovic realiseeris omakorda teise settpalli. Neljas sett oli aga sarnane teisele setile, kus hispaanlane jäi murdega peale.

Viies sett kulges äärmiselt tasavägiselt. Djokovic raiskas kaheksandas geimis ühe murdepalli ja Nadal järgmises suisa kaks. Djokovic asus viiendat sett 8:7 juhtima ning omas järgmises geimis matšpalli, kuid selle suutis hispaanlane tõrjuda ja seisu viigistada. Järgmised kaks geimi kuulusid aga kindlalt serblasele, kes sammus raske lahingu järel finaali.

See tähendab seda, et lõppes kuue Suure slämmi turniiri pikkune seeria, kus finaalis vähemalt üheks osapooleks oli Nadal või šveitslane Roger Federer. Kaks aastat tagasi USA lahtiste finaalis kohtusid Djokovic ja Federeri kaasmaalane Stan Wawrinka ning pärast seda on alati olnud finaalis Nadal ja/või Federer, aga seekord mitte.

Djokovic kohtub Wimbledoni finaalis Lõuna-Aafrika Vabariigi esindaja Kevin Andersoniga (ATP 8.), kes alistas pöörases poolfinaalis ameeriklase John Isneri (ATP 10.) 7:6 (8:6), 6:7 (5:7), 6:7 (9:11), 6:4, 26:24. Just Anderson oli mängija, kes veerandfinaalis Federerist jagu sai ja šveitslase kohvreid pakkima saatis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles