Olustveres selgus Eesti meister kolmevõistluses

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2018. a Eesti meistrid kolmevõistluses Erkki Hõim ja Cadmium.
2018. a Eesti meistrid kolmevõistluses Erkki Hõim ja Cadmium. Foto: Elin Jalakas

Pikk ja kuum nädalavahetus Olustveres lõppes kolmevõistluse Eesti meistri väljakuulutamisega pühapäeval. Tiitli võitis Erkki Hõim hobusel Cadmium.

Kolmevõistluse võistlust peeti sealkandis esmakordselt. Varasemalt on Olustvere võistlusväljak tõestanud end suurepärase võistluse kohana takistussõidus ja rakendispordis. Eelnev hea koostöökogemus Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooliga andis võistluse korraldajatele julgust võtta ette suurem projekt ja ehitada üles uus kolmevõistluse krossi rada. Mõte sai teoks tänu kooli suurele panusele, lahke toetaja Janere abile, kes andis ehitamiseks vajaliku materjali, ning loomulikult tänu hakkajale kolmevõistluse kogukonnale, kes panustas uue võistluspaiga ettevalmistamiseks rohkelt vabatahtlikke töötunde. Võistluse peakorraldaja Hillar Taltsi ja rajameistri Mikk Nõmme eestvedamisel ehitati Olustverre uued krossitakistused ja kokkuvõttes nägi kogu võistluspaik väga kena ja professionaalne välja.

Krossi tõke nimega piknikulaud Olustveres.
Krossi tõke nimega piknikulaud Olustveres. Foto: Elin Jalakas
Lipuvärvides krossitõke Olustveres.
Lipuvärvides krossitõke Olustveres. Foto: Elin Jalakas

Kuum ilm tegi nädalavahtusel kolmevõistlejatele elu raskeks, kuid võistluspaigas nähtud rõõmsad näod lasid aimata, et sellest ei lasta end heidutada. Tunti rõõmu uuest kohast ja üksteise heast seltskonnast. Võistlusplatsil oldi siiski eelkõige konkurendid ja esimene mõõduvõtt oligi reedel koolisõidus.

Olustveres võisteldi kokku kolmes arvestuses. CIC1* tasemel pakkusid kohalikele ratsanikele konkurentsi ka sportlased Soomest, kelle seas ka tänavune Soome kolmevõistluse meister Tuija Rosenqvist. Tuija näitaski juba esimesel alal oma head taset ja asus koolisõidus juhtpositsioonile hobusega New Orleans, võttes krossile kaasa 30 miinuspunkti.

Tuija Rosenqvist ja New Orleans krossil.
Tuija Rosenqvist ja New Orleans krossil. Foto: Merike Udrik-Õispuu

Samal raskusastmel (skeem CI1* 2015 A, kross 110 cm, takistussõit 115 cm) võtsid mõõtu ka EMV arvestuses osalejad, keda oli kokku 11 võistluspaari. Koolisõidus asus juhtpostitsioonile Aldo Kanepi (Märjamaa SK) Carital, kes kogus seal 30,4 mp-d.

Lisaks oli kavas ka rahvuslik klass CNC90, kus koolisõidus tegi parima tulemuse Erkki Hõim (Märjamaa SK) hobusel Roleks, saades koolisõidus 31,5 mp-d.

Laupäevast krossi ootasid põnevusega nii võistlejad kui korraldajad ise, kelle jaoks oli see tõehetk, kui head tööd tehtud on. Kross sujus üsna hästi ja rada nõudis nii hobustelt kui sportlastelt keskendumist. Rahvusvahelises arvestuses senine liider rajal ei eksinud ja nii olid Tuija Rosenqvist ja New Orleans 30 mp-ga liidrid ka peale krossi. EMV arvestuses aga liider muutus, sest kahjuks langes Aldo Kanepi kukkumise tõttu krossil võistlusest välja ja liidripositsiooni võttis üle Jaagup Kallas (Saare RK) hobusel Aspirin, minnes takistussõitu 33,7 mp-ga.

Jaagup Kallas ja Aspirin krossil.
Jaagup Kallas ja Aspirin krossil. Foto: Merike Udrik-Õispuu

Rahvuslikus klassis tegi väga ilusad sõidud mõlema hobusega Erkki Hõim ja säilitas peale kahte ala liidrikoha. Roleksiga hoidis Erkki peale krossi esikohta 33,9 mp-ga ja hobusega Winnerprice oldi teisel kohal 34,2 pm-ga.

Erkki Hõim ja Roleks.
Erkki Hõim ja Roleks. Foto: Merike Udrik-Õispuu

Krossist näitas Postimees.ee ka otseülekannet. Võistlust saab uuesti vaadata ratsutamine.postimees.ee lehel.

Takistussõidus võistlesid CNC90 tasemel esikoha eest kokku 7 võistluspaari ja võitjana väljusid lõpuks Dagmar Ainsoo (Tartumaa RSK) ja Fortuna, kelle lõplikuks tulemuseks jäi 35,2 mp.

Dagmar Ainsoo ja Fortuna auringil.
Dagmar Ainsoo ja Fortuna auringil. Foto: Elin Jalakas

EMV arvestuses läks takistussõitu ja seega ka medaleid püüdma 9 võistluspaari. Kuna punktide vahed olid väga väikesed, oli kõik võimalik. Põnevas heitluses jäi lõpuks ülinapilt peale ülikogenud Erkki Hõim, kes hobusel Cadmium võitis järjekordse meistritiitli. Nende skooriks jäi 35,5 mp. Sama paar on seni EMV-l võitmatu olnud juba kaks korda, Erkki ise on aga meistrivõistluste poodiumil olnud rohkemgi ja korjanud sealt igat värvi medaleid.

Erkki Hõim ja Cadmium takistussõidus teel võidule.
Erkki Hõim ja Cadmium takistussõidus teel võidule. Foto: Elin Jalakas

Hõbemedali võitis Eliise Sõrmus (Tondi RSK) hobusel Hello Kitty (35,7 mp), kes peale laupäevas krossi olid neljandal positsioonil. Oma esimese EMV pronksmedali kolmevõistluses võitis Jaagup Kallas hobusel Aspirin (37,7 mp).

EMV medalikolmik: Eliise Sõrmus (II), Erkki Hõim (I), Jaagup Kallas (III).
EMV medalikolmik: Eliise Sõrmus (II), Erkki Hõim (I), Jaagup Kallas (III). Foto: Elin Jalakas

Rahvusvahelises arvestuses esikohta hoidnud Tuija kahjuks kaotas oma liidripositsiooni ja nii kuulus ka CIC1* arvestuses esikoht Erkkile ja Cadmiumile.

Siinkohal tahame edastada Eesti Ratsaspordi Liidu, võistluse korraldajate ja Eesti kolmevõistluse kogukonna suure tänu Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolile suure panuse eest võistluse toimumiseks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles