Korraldajad Tänakule hinnaalandust ei teinud: oli õpetlik, ent lahe ralli!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ott Tänak on vähem kui poole tunni kaugusel Rally Estonia võitmisest. Enne Elva linnakatset Kuku ralliraadiole antud intervjuus sõnas Eesti parim ralliäss, et tegu on olnud väga õpetliku võistlusega.

«Üleüldiselt oli see väga lahe ralli. Korraldus oli tasemel nagu alati ja inimesi ka omajagu. Eks minu jaoks oli see ka esimene kord päris WRC-autoga Eestis sõita,» rääkis Tänak, kes eelmise aastal kihutas Saaremaa rallil juba selleks hetkeks aasta-, aga samas põlvkonnataguse masinaga.

Tänak soovis, et tänaseks oleks esimese 10 sõitja stardijärjekord ümber pööratud, et ta oleks pääsenud tee puhastamise ametist. Et ralli reglement seda ei lubanud, on ta aga tänagi esimesena teele läinud.

«Kindlasti lihtne ei olnud, aga mingis mõttes kogemus ikkagi. MMil ei ole pidanud esimesena teel olles võidu sõitma. See oli kindlasti sel aastal üks kõige lahtisema pinnaga rallisid, mida olen sõitnud. Oli väga libe, aga sellestki on palju õppida.»

Enne soome MM-rallit ootab Tänakut ees veel üks testipäev. «See oli hea, et saime siin okei põhja laotud,» rääkis saarlane. «Mingid asjad on veel õhku jäänud, mida siin muuta ei saanud. Üks päev on veel testida ja seal saame need ellu viia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles