Eesti jalgpallikoondistel seisab ees tihe periood

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall (Pilt on illustreeriv)
Jalgpall (Pilt on illustreeriv) Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Suve lõpp ja sügis tuleb Eesti jalgpallimaastikul äärmiselt tihe - meie erinevate vanuserühmade koondised peavad hulgaliselt sõprus- ja valikmänge nii kodumaal kui mujal.

Lisaks pealinna jalgpalliväljakutele toimuvad kohtumised Haapsalus, Rakveres, Võrus, Otepääl ja Tartus, mitmed tähtsad mängud peetakse ka välisriikides.

23. augustil avatakse Tallinnas Kotka tänaval Eesti Jalgpalli Liidu Tallinna Noorte Treeningkeskus, mis on mõeldud Eesti erinevate koondiste harjutuskordade läbiviimiseks. Staadioni avamängus on kell 13 vastamisi Eesti ja Sakamaa U-19 koondised.

«Nii uue treeningväljaku avamine kui ka Saksamaa koondise Eestisse saamine on suur asi. Sakslaste reisigraafiku tõttu toimub mäng päevasel ajal - meil oli valida, kas peame selle kell 13 või üldse mitte ja loomulikult haarasime võimalusest kinni,» selgitas Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Tõnu Sirel.

2012. aasta U-19 EM-finaalturniiri silmas pidades on Rakvere ja Haapsalu staadionid mitmete rahvusvaheliste kohtumiste koduks, et testida mängupaiku enne järgmise aasta jalgpalli suursündmust.

«Soovime katsetada Haapsalu ja Rakvere staadionite valmisolekut ja need rahvusvahelisteks mängudeks nö sisse töötada,» ütles Sirel. «Lisaks: kui kohalikud omavalitused on näinud palju vaeva ning teinud linnastaadionid esinduslikuks ja nõuetele vastavaks, siis Eesti Jalgpalli Liit kasutab neid võimalusi ning viib koondisemängud kohalikele elanikele koju kätte.»

Eesti meeste A-koondis võõrustab 6. septembril A. Le Coq Arenal EM-valikmängus Põhja-Iirimaad. U-21 koondis kohtub enne uue EM-valiktsükli algust 9. augustil kell 17 A. Le Coq Arenal sõprusmängus Aserbaidžaaniga, 1. septembril kell 19 A. Le Coq Arenal alustatakse kvalifitseerumist EM-finaalturniirile matšiga eelmise U-21 EM-finaalturniiri hõbedameeskonna Šveitsi vastu. 10. oktoobril kell 16 kohtub U-21 koondis Tartus Tamme staadionil valikmängus Horvaatiaga.

Eesti naiste koondis alustab samuti EM-valiktsüklit, kui 25. augustil võõrsil Valgevenega. Teises ringis võõrustatakse 18. septembril kell 19 A. Le Coq Arenal Ukraina naiskonda. Neidude U-19 koondis kohtub 25. augustil kell 17 Tallinna Noorte Treeningkeskuse muruväljakul sõprusmängus põhjanaabritega, 17.–22. septembrini toimub aga Haapsalus ja Rakveres Euroopa meistrivõistluste valikturniir.

Eesti U-19 koondis peab septembri alguses kaks sõpruskohtumist Islandi noormeestega – 3. septembril kell 14 Tallinna Noorte Treeningkeskuses ning 5. septembril kell 18 Haapsalus. U-18 noormeeste esindusel on kavas kaks sõpruskohtumist Šveitsiga: 30. augustil kell 18 Haapsalus ning 1. septembril kell 10:45 Tallinna Noorte Treeningkeskuse muruväljakul.

Poiste U-17 peab sõprusmängu Luksemburgiga 7. septembril kell 18 Tallinna Noorte Treeningkeskuse muruväljakul. Lisaks võõrustab U-17 koondis Euroopa meistrivõistluste valikturniiri 13.–18. oktoobrini Kadrioru staadionil ja A. Le Coq Arenal, kus kohtutakse Saksamaa, Slovakkia ja Albaania eakaaslastega.

Neidude U-17 koondis sõidab septembri lõpus Tšehhi, et mängida Euroopa meistrivõistluste valikturniiri. Turniiri raames kohtutakse Belgia, Tšehhi ning Valgevene koondisega. Eesti U-16 noormeeste koondis peab 26.–29. septembrini sõprusturniiri Lõuna-Eestis, kus kohtutakse Läti ja Iirimaa eakaaslastega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles