Kanter läks tippmarki püüdma, aga...

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Liis Treimann

Valitsev kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter läks Stockholmi kergejõustiku Teemantliiga etapile kindla eesmärgiga püstitada hooaja tippmärk, kuid üritus nurjus täielikult.
 



Kõikide jaoks nigel kettaheiteõhtu oli peaaegu katastroofimaiguline mõlema Eesti kettaheitja Gerd Kanteri ja Märt Is­raeli jaoks. Üldarvestuses alles viiendaks jäänud olümpiavõitja Kanter sai kirja pettumust valmistava 62.96, pingereas tema järel platseerunud Israel 62.11.

«Mitte kuidagi ei saa rahule jääda,» tunnistas Kanter. «Tulin siia eesmärgiga püstitada hooaja tippmark (67.49 – toim), aga sellest jäin ikka väga kaugele.»

Kanteri sõnul ei reetnud miski, et Rootsis peetud osavõistlus nõnda kehvasti läheb.

Harjutuskordadel lennanud kettakaared ilusasti ning ka mehe enesetunne on läinud ülesmäge.
«Enda jaoks oli selline tulemus eriti üllatav, kuna treeningud on näidanud, et olen hooaja parimas vormis,» kinnitas Kanter.

Mis siis ikkagi läks valesti. Tegelikult polnud ka leedukast võidumehe tulemus 65.05 just selline, millega tavaliselt Teemantliiga etappe võidetakse. Teise koha saanud Poola heitja Piotr Malachowski sai kirja 64.96, kolmas mees Frank Casanas aga ei ületanud isegi 64 meetri joont (63.42).

«Võistlust segas väga tugev taganttuul, ketas ei võtnud üldse tuult korralikult alla ja hakkas kohe langema,» põhjendas Kanter üleüldist nõrka taset. «Samas ka minu tehnika lonkas ja isegi sellistes tingimustes peaksin 65 meetri jooneni ikka küündima.» Kuigi eriti nigelasti tuli kettaheitjatel välja kaks viimast katset, siis Kanteri sõnul oli tegemist juhusega, sest tuul olevat kogu võistluse ajal ebameeldiv olnud.

«Praegu istun siin staadionil ja vaatan võistlust ning isegi praegu on Rootsi lipp tuulest pidevalt sirge,» kirjeldas Kanter.

Kanter loodab siiski, et suudab ajutisest madalseisust välja tulla ning nädala pärast Londonis peetaval Teemantliiga etapil olla juba märksa paremas seisus.

«Loodan paari trenniga asjad korda saada ja Londonis hooaja tippmarki juba uuesti rünnata,» lubas Kanter.

KETTAHEIDE

Teemantliiga etapp, Stockholm:

1. Virgilijus Alekna (Leedu) 65.05

2. Piotr Malachowski (Poola) 64.96

3. Frank Casanas (Hispaania) 63.42

4. Erik Cadee (Holland) 63.21

5. Gerd Kanter 62.98

6. Märt Israel 62.11

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles