Mehhiko soovib taas vormel-1 etappi korraldada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko vormel-1 piloot Sergio Perez.
Mehhiko vormel-1 piloot Sergio Perez. Foto: SCANPIX

Mehhiko soovib ligi 20-aastase vaheaja järel taas vormel-1 MM-sarja etappi koraldada.

Mehhiko firma CIE teeb koostööd maailma rikkaima mehe Carlos Slimi poja Carlos Slim Domitiga, et tuua Mehhiko tagasi vormel-1 kalendrisse, kirjutab Reuters.

Mehhikos on peetud 15 MM-etappi, neist esimesed aastatel 1963-1970 ning seejärel aastatel 1986-1992.

Peamiseks toimumispaigaks peetakse ka varem etappe võõrustanud Hermanos Rodriguezi ringrada, kuid see vajaks uuenduskuuri, et vastata praegustele nõuetele. Teine võimalus oleks Reutersi andmetel pidada võistlust Guadalajara tänavatel.

Mehhikol on Sauberis sõitva Sergio Perezi näol üle pika aja ka oma esindaja vormel-1 MM-sarjas, Perez tegi debüüdi tänavusel hooajal.

Mehhikol on ka Rahvusvahelise Autoliidu presidendi Jean Todti toetus. «Mehhiko on heal majanduslikul järjel ja ma usun, et see on täiesti võimalik, et tulevikus peetakse seal vormel-1 MM-etapp,» sõnas Todt eelmisel nädalal peetud pressikonverentsil. «Selleks tuleb neil täita mitmeid tingimusi, kõige tähtsam on turvalisus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles