Kuu Tallinna maratonini – kuidas treenida?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooks. Foto on illustratiivne.
Jooks. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Juba kuu aja pärast toimub Tallinnas kõigi jooksusõprade suurüritus -  Tallinna Maraton.

Oma blogipostituste seeria viimases osas annab e-treening.ee ülevaate, kuidas treenida viimasel maratonieelsel kuul, et ettevalmistus oleks terviklik.

Katseta võistlusel maratonirütmi


Soovitame kõigil 11. septembril maratonistarti minejatel osa võtta 13. augustil esmakordselt toimuvast Narva Energiajooksu poolmaratonist. Võistluse eesmärk peaks olema organismi töövõime tunnetamine. Kindlasti ei maksa võistlusel anda endast 110%. Pigem tuleks hoida end veidi tagasi.
Viimaseks maratonieelseks proovikiviks võiks jääda 39. jooks ümber Ülemiste järve. Maratonil osaleja peaks jooksu läbima maratonitempos, ehk alla anaeroobse läve.


Taastumine on ülioluline


Viimane arendav treening (pikk kross) tuleks joosta 3-4 nädalat enne võistlust. Treeningu pikkus olgu maksimaalselt 3 ja pool tundi. Edasised treeningud joostakse juba taastavatena. Oluline on meeles pidada, et treeningu efekt ei avaldu enam viimase 3 nädala jooksul. Määrav on eelnev ettevalmistus.


Luba endale piisavalt und


Ajal, mil arendavad treeningud on seljataga ning eesmärgiks on taastavad treeningud (mille sees ka tempojooksud lihastoonuse hoidmiseks ja hea jooksurütmi säilitamiseks), peaksime pöörama tähelepanu kvaliteetsele puhkusele. Jälgi, et lubad endale 10-15 päeva jooksul enne maratoni igapäevaselt vähemalt 8-10 tundi und.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles