Kangert soliidsest esitusest: me ei võitnud palju, aga ei kaotanud ka midagi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: EPA / Scanpix

Astana meeskonna jalgrattur Tanel Kangert saavutas eile peetud Tour de France’i üheksandal etapil (154 km) 28. koha (+0.27) ja kerkis üldarvestuses 32. positsioonile (+6.39). Eestlane nentis, et etapp oli raske, kuid üldjoontes võib rahule jääda.

«Jah, see oli raske etapp, aga meil õnnestus see edukalt lõpetada,» sõnas Kangert Astana kodulehekülje vahendusel. «Lõpus olin Jakobi (meeskonnakaaslane Jakob Fuglsang – toim) kõrval juhtgrupis, et vajadusel teda kaitsta ning tegin kõik, mis suutsin. Minu meeskonnakaaslased tegid kogu päeva jooksul veelgi rohkem. Me ei võitnud palju, kuid teisest küljest me ei kaotanud midagi, seega on kõik hästi,» lisas Eesti rattur.

Tuuri üldarvestuses hoiab esikohta belglane Greg Van Avermaet (BMC Racing Team), kes edestab Suurbritannia ratturit Geraint Thomast (Team Sky) 43 ja kaasmaalast Philipe Gilberti (Quick-Step Floors) 44 sekundiga. Kangert meeskonnakaaslane, taanlane Fuglsang püsib samuti kõrges mängus, hoides üheksa etapi järel minuti ja 33-sekundilise kaotuse juures seitsmendat kohta.

Teine tuurnil osalev Eesti rattur Rein Taaramäe (Direct Energie) hoiab üldarvestuses 80. kohta (+24.11). Täna on Tour de France’il puhkepäev. Seejärel peetakse kolm järjestikust mägist etappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles