Estonian Openi naiste paarismängu võitjateks krooniti 16-aastased eestlannad

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katriin Saar ja Saara Orav
Katriin Saar ja Saara Orav Foto: Erakogu

Terveks nädalaks Pärnu tenniseväljakud vallutanud Merko Estonian Open sai täna läbi. 15 000 dollari suuruse auhinnafondiga ITF turniiril pakkusid Eesti tippudele konkurentsi tennisistid kõikjalt maailmast. Üksikmängudes küll seekord võitu ei saanud, kuid naiste paarismängus krooniti võitjateks 16-aastased Katriin Saar ja Saara Orav.

Võit on sedavõrd tähtsam, et esmakordselt lisandus Estonian Openi võitjate nimekirja naispaar. Üksikmängudes on varasemad võitjad 2014. aastal esimesel Estonian Openi võidutsenud Vladimir Ivanov ning mullu triumfeerinud Kaia Kanepi ja Jürgen Zopp. Meeste paarismängus võitsid karika 2015. aastal Vladimir Ivanov ja Markus Kerner.

Eestlaste esitustega üksikmängudes võib siiski rahule jääda. Mattias Siimar ja Elena Malõgina jõudsid veerandfinaali, mis on mõlema jaoks nende parima tulemuse kordamine. Kristofer Siimar teenis põhitabeli esimese ringi võiduga karjääri esimese ATP punkti ja see viib ta seitsmenda eestlasena ATP edetabelisse. 

Siim Troost võitis esimest korda kvalifikatsiooniturniiri ja andis põhitabeli avaringis vägeva lahingu hilisemale võitjale Markos Kalovelonisele. Esimese WTA punkti teenis Saara Orav, sellega küll ta veel WTA edetabelisse ei jõua, kuid on sammu võrra eesmärgile lähemal.

Finaalidesse jõudsid meie naaberriikide tennisistid. Naiste finaalis alistas 17-aastane lätlanna Daniela Vismane (WTA 693.) rohkem kui kaks tundi kestnud kohtumises 21aastase venelanna Angelina Zhuravleva (WTA 748.) 4:6, 6:4, 6:2. 

Meeste duellis võitis Rootsit esindav Dragos Nicolae Madaras (ATP 934.) Venemaa esindajat Markos Kalovelonist (ATP 703.) 6:2, 6:3. Madaras alistas teel finaali eestlased Kenneth Raisma ja Mattias Siimari, Kalovelonis Siim Troosti ja Kristofer Siimari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles