Tiitlikaitsja Clijsters jääb US Openilt kõrvale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Clijsters
Kim Clijsters Foto: SCANPIX

Viimasel kahel aastal USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel võidutsenud Kim Clijsters teatas eile korraldajatele, et on sunnitud vigastuse tõttu tänavusest turniirist loobuma.

Maailma edetabeli kolmas number Clijsters venitas eelmisel nädalal Toronto turniiril kõhulihast ning kuna vigastust pole loodetud kiirusega taandunud, teatas ta, et ei saa 29. augustil algaval US Openil mängida, vahendab AP.

«Kahjuks ei saa ma sel aastal kõhulihasevigastuse tõttu oma US Openi tiitlit kaitsta. Kaks nädalat taastusravi polnud piisav, et vigastusest võitu saada. Mõistagi olen väga pettunud. Olen terve suve kõvasti trenni teinud ja tundsin, et olen US Openiks heas vormis,» sõnas kokku kolmel korral US Openil võidutsenud Clijsters.

Lisaks US Openile loobus Clijsters ka septembri lõpus peetavast Tokyo ning oktoobri alguses kavas olevast Pekingi turniirist. «Nüüd pole muud teha kui puhata ja iga päev ravi saada,» nentis ta. «Kui ma vigastust korralikult välja ei ravi, võib sama probleem mind varsti uuesti kimbutada ning seetõttu ei mängi ma ka Tokyos ja Pekingis.»

US Open oli Clijstersi muinasjutuline turniir – mäletatavasti naasis ta 2009. aasta augustis pärast kahe ja poole aasta pikkust eemalolekut tippsporti ja suutis kohe US Openil alistada nii Serena kui Venus Williamsi ning oli finaalis üle Caroline Wozniackist. Tema edulugu jätkus ka mullu, alistades finaalis Vera Zvonarjova.

Tänavu võitis Clijsters Austraalia lahtised meistrivõistlused ja tõusis veebruaris maailma esireketiks, ent sai siis üsna kummalisel kombel vigastada – nimelt väänas ta sugulase pulmas tantsides oma hüppeliigese välja, mistõttu pidi ta mõnda aega väljakutelt eemal olema.

Prantsusmaa lahtistel langes ta üllatuslikult konkurentsist välja juba teises ringis, seejärel osales ta juunikuus Den Boschi turniiril, kus vigastas sama jalga ja jäi vigastuse tõttu Wimbledonist eemale ning uuesti astus ta võistluskarussellile eelmisel nädalal Torontos, kus ta aga kohe avamängus vigastada sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles